Leijonien GM:ltä aiheellinen huomio NHL-avuista – ”Kun ajattelee isossa kuvassa”

© Kuva: Pekka Mäntylä

Leijonien GM Jere Lehtinen voi olla työhönsä tähän mennessä tyytyväinen. MM-joukkueeseen on jo varmistanut tulonsa peräti kuusi NHL-pelaajaa.

Suomessa NHL-apuja odotetaan luonnollisesti aina kieli pitkällä – ennen kisoja ja niiden aikana. Lehtisellä on Stanley Cup -voittajana asiaan hieman erilainen näkökulma kuin suurella yleisöllä.

– Totta kai me toivotaan, että saadaan parhaat pelaajat tänne (Leijoniin). Mutta kun itse on pelannut siellä (NHL:ssä), ja kun ajattelee suomalaista jääkiekkoa isossa kuvassa, niin menestyminen NHL:ssä ja uudet suomalaiset Stanley Cup -voittajat nostaisivat suomalaisten jääkiekkoilijoiden arvostusta kokonaisuutena, Lehtinen huomautti perjantaina MTV Sportin tilaisuudessa.

Leijonien joukkueenjohto on ollut NHL-pelaajiin tiiviisti yhteydessä kauden aikana. Playoffien ajaksi tilanne rauhoitetaan, ja asiaan palataan vasta sitten, jos suomalaispelaajien joukkue putoaa jatkosta.

Pekka Mäntylä
Twitter: @pjmant