OULU. Liigafinaalien avauksessa Tappara kävi hakemassa voiton Oulusta, kun se oli Teemu Aallon 3-2-jatkoerämaalilla parempi.

Osuma tuli aivan heti ensimmäisen jatkoerän alkuun, kun Stephen Dixonin syötöstä Aalto pääsi lataamaan kiekon ohi Kärppien maalivahdin Tomi Karhusen.

Kotijoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki tiivisti hyvin suoraan pelin annin.

– Jotenkin helpolla meni nyt voitto Tapparalle. Olivat tietenkin tehokkaita ja tekivät paikoistaan maalit, mutta paljon jäi parannettavaa, Marjamäki myönsi.

Tappara sinänsä ei tarjonnut Marjamäen mukaan mitään yllättävää.

– Tuttu, hyvä, laadukas joukkue. Kaksi parasta on finaaleissa ja näin mennään.

– Tämä on nyt avattu ja antoi tämä kuitenkin uskoa, että ihan täysin voitettavissa oleva joukkue. Mutta kyllä meidän pitää tiettyjä asioita parantaa, että saadaan korkeammalle tuota meidän pelaamista, Marjamäki linjasi.

Parannukset jäivät useammalle osa-alueelle.

– Paljonkin pieniä asioita. Tappara oli toki tehokas ja laadukas joukkue, mutta niin puolustuksellisesti ja hyökkäyksellisesti pitää tiettyjä asioita parantaa.

– Nytkin vähän sellainen viimeinen himo puuttui maalintekopelistä, Marjamäki nosti esille.

JYPistä Tapparaan hyppäys ei ihmeempiä muutoksia tuonut esille Marjamäen mielestä. Enemmän ajatukset olivat nimenomaan siinä, mitä suorituksesta jäi oululaisjoukkueella puuttumaan.

– Toki hieman erilainen joukkue on, mutta aina sitä katsoo kuitenkin oman joukkueen suoritusta. Mun mielestä siinä jäi kirittävää.

Sarja jatkuu perjantaina Tampereella.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen