Video: Toronton kapteenilta jäätävä pommi – tässäkö NHL-kauden paras taklaus?

Viime yön NHL-kierroksen ottelu Toronto Maple Leafs-St. Louis Blues tarjosi katsojille viihdettä maalien ja tilanteiden muodossa.

Ottelun toisessa erässä nähtiin paljon puhuttava taklaus. Kun kotijoukkue St. Louis johti peliä jo 3-0, Toronton kapteeni Dion Phaneuf antoi kyytiä St. Louisin laitahyökkääjälle T.J. Oshielle. Oshie sai kiekon haltuunsa siniviivan tuntumassa, eikä ehtinyt rakentaa hyökkäystilannetta alkuunkaan, kun liike jo pysähtyi vastaan luistelleeseen Phaneufiin.

Kun Oshie lensi voimakkaasti taklauksen seurauksena jään pintaan, tilanteesta syntyi pienimuotoinen kahakka. Kentällä olleet pelaajat säntäsivät pikaisesti laitaan, ja Phaneufin taklaus jakoi mielipiteitä – nyrkitkin heiluivat hetken.

Ottelun tuomaristo ei jakanut Phaneufille rangaistusta tilanteesta, sillä taklaus oli puhdas.

St. Louis Blues otti ottelusta lopulta makean 6-1-voiton. Suomalaisista tulessa oli erityisesti Jori Lehterä, joka syötti peräti kolme maalia.