Liigan puolivälierissä vastakkain ovat seuraavat parit:

Kärpät-SaiPa
Tappara-HIFK
Lukko-KalPa
JYP-Blues

SuomiKiekko-sivusto käy läpi puolivälieräsarjojen alla niin lähtökohdat kuin sarjojen avainpelaajat.

Ylhäältä galleria-kohdasta voit lukea molemmista joukkueista nostetut avainpelaajat sarjan kulkua ja ratkaisuja ajatellen. Alla puolestaan ovat lähtökohdat ja ennustukset sarjan lopputuloksesta.

Aiemmat jutut:

Puolivälierät: Kärpät-SaiPa – lähtökohdat ja avainpelaajat
Puolivälierät: Tappara-HIFK – lähtökohdat ja avainpelaajat
Puolivälierät: Lukko-KalPa – lähtökohdat ja avainpelaajat

Pistehirmuja ja positiivisia yllätyksiä

Runkosarjassa JYPin ja Bluesin taipaleet olivat lopulta melko erilaiset. JYP keikkui koko ajan kärkikahinoissa, kun taas Blues nousi sinne melkoisen alkukevään myötä.

Ja se nousi myös yhdeksi Liigan mielenkiintoisemmaksi joukkueeksi ihan otteiden kuin myös sen kultakypärän Kim Hirschovitsin johdosta.

Paras jakso tuli tammikuun keskivaiheilta aivan maaliskuun alkuun, minkä välissä Blues otti 17 pelistä peräti 15 voittoa.

Ryminällä se nousikin aina suoralle pudotuspelipaikalle ja lopulta sijalle viisi, jolloin vastaan asettui puolivälieriin JYP.

JYPillä Eric Perrin johti pitkään pistepörssiä, mutta tässä sarjassa vastaan asettuva Hirschovits vetäisi ohi peräti 21 ottelun mittaisen pisteputken myötä. Mutta paljon mahtui onnistujia molempien joukkueiden riveihin, varsinkin hyvin positiivisia sellaisia.

Näitä olivat JYPillä erityisesti Markus Hännikäinen, Bluesilla taas Ville Korhonen, joka repäisi kasaan uransa piste-ennätyksen. Molemmat saapuivat pienin odotuksin uusiin seuroihin, mutta olivat merkittäviä hahmoja. Hännikäisen murtautui pistepörssin TOP 10:n joukkoon voittaen myös samalla tehotilaston. Korhonen taas oli tuloksellisesti johtava pelaaja Bluesin rajallisen materiaalin keskellä.

Runkosarjassa joukkueiden keskinäiset kohtaamiset menivät tasan 2-2 ja molemmat myös ottivat yhdet rökälevoitot.

Kuitenkin suurimpana odotuksena tulevan sarjan kohdalla on yksi asia:

Fyysisyys.

Seitsemän peliäkö saamme?

Ennakolta JYPin ja Bluesin sarja tulee olemaan varmasti myös yksi mielenkiintoisimmista ja värikkäimmistä, sillä käsissä on melkoisia värittäviä tekijöitä.

On taitoa, mutta on paljon myös raatamista, taklaamista, paineistamista, vääntämistä. Ylipäätänsä tunnetta ja hyvin mahdollisesti myös paljon draamaa ja tapahtumia.

JYP lähtee sarjaan lievänä ennakkosuosikkina ihan jo materiaalinsa nähden. Sen kärki on leveämpi hyökkäyksen suhteen kuin Bluesilla, jolla kuitenkin on omat vahvuudet.

Bluesilla vain ongelmia tulee siinä vaiheessa, jos JYP onnistuu ottamaan Bluesin ylivoimalta lääkkeet pois. Eli käytännössä ahdistamaan Hirschovitsin pois maagisuuden rajoilta. Kun Hirschovitsin onnistuu pimentämään, on sen jälkeen Bluesilla etsiskelyn paikka.

Kai Kantola oli syksyllä hyvä, mutta täysin kadoksissa talven aikana. Miro Aaltonen on hyvä pelaaja, mutta onko hänestä todella isoon rooliin pudotuspeleissä? Entä saavatko tuloksen saralla Bracken Kearns ja Stefano Giliati asioita aikaiseksi?

Mutta savotta JYPillä on edessä, vaikka sen on pystyttävä pitämään kiinni myös omista vahvuuksistaan. Sillä on isoja aseita, paljon maalintekovoimaa ja taitoa. Mutta kuinka paljon Blues lopulta pystyykään horjuttamaan armottomalla fyysisyydellä sitä?

Kaikki herkulliset asetelmat ovat käsillä. Kysymysmerkkejä, mutta odotuksia huikeista väännöistä.

Mikään yllätys ei olisi, jos seitsemän ottelua tosissaan tarjolle tulisi.

Tulosveikkaus

JYP etenee jatkoon voitoin 4-3.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen