Niko Kapanen Markkasen piinapenkissä: ”Tehoja pitäisi olla enemmän!”

Jokereiden viimeinen vieraspelikiertue alkaa sunnuntai-iltana Pietarissa, kun vastaan asettuu SKA. Runkosarjaa on jäljellä vielä viisi ottelua.

SuomiKiekko-sivusto vieraili juuri ennen Jokereiden lähtö joukkueen harjoituksissa, ja piinapenkkiimme osui myös joukkueen kapteeni Niko Kapanen.

Mitä ajatuksia on mielessä tällaisesta vieraskiertueesta?

Pitkä on reissu! Se on päällimmäisenä mielessä. Minulle tämä ei ole tuonut mitään muutosta. Samalta tämä on tuntunut kuin ennenkin. Minulla on jo menossa seitsemäs vuosi tässä sarjassa.

Taitaa olla hyvä asia, etteivät nämä pelit ole merkityksettömiä?

Lähdemme voitosta tappelemaan. Siellähän tulee kai mahdollisia vastustajiakin vastaan. Niissä varmaan otetaan jo vähän toisesta mittaa ja niissä on jo vähän play off –tunnelmaa. Tämä on tavallaan jo siirtymävaihe pudotuspeleihin., vaikka onkin osa runkosarjaa. Yritetään sitä, että tämä palvelisi pudotuspelejä.

”LOKOMO-ketju piti meitä pystyssä”

Jokerit on ollut yksi kauden positiivisimmista esiintyjistä koko KHL:ssä. Epäilijöitä oli kauden alla enemmän kuin omiksi tarpeiksi, mutta joukkue on osoittanut epäilyt turhiksi.

KHL on ollut Helsingissä myös yleisömenestys, mitä on varmasti vaatinut niin hyvää menestystä kuin suomalaisten huippupelaajien varaan rakennettu pelaajisto.

Mikä on näin mahdollistanut hyvän kauden?

Meillä on ylipäätään hyvä ja hyvin rakennettu joukkue. Pelaamme myös hyvällä systeemillä. Olen sanonut alusta asti, että voitosta pelataan. Meillä on siihen hyvät mahdollisuudet. Moni asia pitää mennä oikein, että sinne asti pääsee. Monella muullakin joukkueella on mahdollisuudet. Viime tingassa mestaruus on pienistä asioita kiinni.

Tuntuu, että ette ole olleet pitkiä jaksoja yhden ketjun varassa?

Näin pitää ollakin, jos meinaa pärjätä. Onhan toisenkinlaisia esimerkkejä, kuten viime kauden Magnitogorsk. Heidän ykkösketjunsa teki tehoja päivästä toiseen. LOKOMO-ketju on pitänyt meitä pari kuukautta pystyssä ja vastannut tehoista. Nyt on löytynyt muistakin ketjuista tehoja ja muissakin kentällisissä on resursseja. Onnistumisia pitää saada nyt kaikilta, jos meinaamme pärjätä.

”Tehopuolella on toivomisen varaa”

Kapanen on Jokereiden kapteeni. Alkukaudesta mies pelasi Niklas Hagmanin ja Juhamatti Aaltosen kanssa pitkään, mutta vuodenvaihteen jälkeen Aaltosen tilalle siirrettiin Tommi Huhtala.

Kokenut sentteri on ollut tärkeä palanen joukkueen ensimmäisellä KHL-sesongilla muutenkin kuin tehojensa 9+21 ansiosta.

Mitä sanot omista otteistasi tämän kauden aikana?

Henkilökohtaisesti olen pelannut ihan mukavasti, joten fiilis on ihan hyvä. Tehopuolella olisi toivomisen varaa, mutta se taitaa olla sama laulu joka kauden jälkeen.

Niin, onko koskaan kukaan tyytyväinen tehoihinsa?

Kyllä niitä olisi pitänyt tulla enemmän ja paikkoja olisi pitänyt olla enemmän. En ole kuitenkaan pettynyt tai allapäin. Ketjun peli oli alussa hyvää. Siitä kuuluu iso kiitos Hagmanille, joka räpäytti joka paikasta sisään! Sitten tuli vähän pahempi suvantovaihe, mistä ikinä se johtuikaan. Sitten ketju muuttuikin, mutta olemme pelanneet viimeiset viikot ihan ehjästi. Olemme saaneet luotua paikkoja luotua, mutta tehot ovat mitä on. Tästä on hyvä jatkaa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen