”Liigan kuumimman” rinnalla vahva ketju: ”Ajattelemme pelistä aika samalla tavalla”

Bluesin kahdeksan ottelun voittoputki katkesi tiistaina. Joukkueen ykköskentän hyökkääjät ovat kuitenkin olleet sen verran kovassa tikissä, että liito saattaa jatkua jälleen tänään.

Kapteeni Kim Hirschovitsin pisteputki on kestänyt jo 13 liigaottelua. Hänen rinnallaan myös Ville Korhonen ja Miro Aaltonen ovat kirineet kovaan vireeseen.

Hirschovits on tehnyt tällä kaudella tehot 12+31. 22-vuotias Aaltonen sivusi tiistaina omaa kauden piste-ennätystään (12+17). Samassa tilanteessa on myös 10. pääsarjakauttaan pelaava Korhonen (12+14). Bluesin ykköskentän hyökkäyskolmikko on siis tehnyt yhteensä 36 maalia.

– Kim on yksi liigan tämän kauden kuumimmista hyökkääjistä. On aina hienoa pelata kaverin rinnalla, jolla kulkee todella hyvin. Miro Aaltonen taas on parantanut koko ajan, hän ei ollut vielä alkukaudesta niin hyvä. Ajattelemme pelistä aika samalla tavalla, Korhonen kommentoi.

– Ville Korhonen on fiksu ja luotettava pelaaja molemmissa päissä. Tiedän, että hän aina hoitaa hommat. Kim taas on hyvä syöttämään ja todellinen johtaja. Kun hänellä on kiekko, voi odottaa ihan mitä vain. Pitää olla aina valmiina, Aaltonen puolestaan vastaa.

Blues hakee paluuta pisteputkeen isännöimällä tänään Ilvestä. Joukkueet kohtasivat viimeksi tammikuun lopulla Espoossa. Blues oli tuolloin parempi 5-2-lukemin. Illan tehokkain oli kolme maalisyöttöä antanut Aaltonen. Myös Korhonen ja Hirschovits saivat nimensä pistetilastoon.

Matti Heikkilä