KalPa-luotsi löysi parannettavaa HIFK-ottelusta: ”Kaikkein huonoin tapa pelata”

© Kuva: Ilari Isotalo
TPS ja Ilves tiistaina ainoa liigapeli! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

KalPa otti tiistaina niukan 3-2-kotivoiton Helsingin IFK:n kustannuksella Liigassa.

KalPa aloitti tiistain ottelun räväkästi ja johti ottelua jo 2-0 vajaan viiden minuutin pelin jälkeen. Kolmannen erän alussa se siirtyi jo 3-0-johtoon Janne Keräsen illan toisella osumalla.

HIFK kiri vielä maalin päähän osumalla kahdesti päätöserässä, mutta loppuvire ei riittänyt pisteisiin asti.

Vaikka KalPa olikin tiistaina kiekollisena HIFK:ta pari pykälää parempi, joukkueen päävalmentaja Pekka Virta löysi joukkueen otteista ratkaisevan asian, jota täytyy tulevaisuudessa parantaa.

– Hyökkäyksen rytmitys muuttui ensimmäisen ja toisen erän välillä ja siitä alkoivat monenlaiset vaikeudet. Luovuimme kiekosta liian helposti ja aloimme pelata päädyn kautta. HIFK kerkesi monta kertaa ensimmäisenä kiekkoon ja jäimme niin sanotusti väliin. Se on kaikkein huonoin tapa pelata, Virta kommentoi SuomiKiekko-sivustolle.

KalPa-luotsi löysi joukkueensa pelistä myös kosolti hyviä puolia. Erityisesti avauserässä alle viidessä minuutissa syntyneet kaksi osumaa lämmittivät mieltä.

– Vähän kaksijakoisesti pelattiin. Avauserässä olimme huikeita, ei kahta sanaa. Sitten matkan varrella rakenne muuttui ja tuli vähän tuskaakin. Toisessa erässä HIFK oli parempi, pelasimme vähän huonosti. Kolmanteen erään tulimme ihan hyvin, mutta sitten lahjoitimme pari maalia. Saatiin ottelun lopusta vähän jännä, Virta sanoi, ja jatkoi:

– Saamme olla tyytyväisiä siihen, että ansaittu kolmeen pisteen voitto tuli, mutta saimme vähän oppia siihen sivuun.

KalPan pelit jatkuvat torstaina, kun Vaasan Sport vierailee Kuopion jäähallilla klo 18:30 alkavassa ottelussa.

Matti Heikkilä

TPS ja Ilves tiistaina ainoa liigapeli! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!