Ilves-kapteeni Sami Sandell: ”Rakastan ja haluan tehdä maaleja”

© Kuva: Juha Tamminen

Ilves otti eilen harvinaisen voiton Helsingin jäähallissa, kun se kaatoi HIFK:n komeasti lukemin 6-3. Voitto oli Ilvekselle vasta toinen tällä vuosikymmenellä HIFK:n vieraana. ”Tupsukorvien” kultakypärä Sami Sandell oli äärimmäisen tyytyväinen voittoon ja etenkin joukkueen erikoistilannepelaaminen saa kehut SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

– Saimme parhaan lähdön peliin varmaan kahteen kuukauteen. Olimme tehokkaita paikoissamme ja erikoistilannepelaamisemme toimi loistavasti. Tapoimme muun muassa kaksi 5 vastaan 3-alivoimaa ja teimme itse muutaman maalin ylivoimalla. ”Nordis” ei todellakaan ole helppo paikka pelata ja voitto oli harvinaista herkkua sieltä.

Ilves on tällä hetkellä sarjataulukossa yhdeksäntenä ja on kahdeksan pisteen turvin kiinni Villi kortti-kierroksen paikassa.

Joukkueen kapteenin mukaan sarjataulukkoa ei Tampereella juuri katsella.

– Päätimme, että emme katsele sarjataulukkoa ja mieti tulosta. Keskitymme vain peleihimme ja elämme päivä kerrallaan, jotta meille ei käy kuten viime vuonna, jolloin HPK kiri lopussa ohitsemme ja jäimme ulos pudotuspeleistä.

Nokialainen on jo huomannut peleissä playoff-henkeä.

– Pelit ovat jo koventuneet selkeästi ja virheiden määrät ovat vähentyneet. Fokus on siirtynyt peleissä pikkuseikkoihin ja painimisen määrä on lisääntynyt paljon, joka on mukavaa. Kevät on ehdottomasti jääkiekkoilijan parasta aikaa.

Sandell pelaa elämänsä parasta kautta ainakin tehopisteiden valossa. Laituri on tehnyt tähän mennessä jo komeat tehot 14+26.

– Olen tehnyt pisteitä suunnilleen samaan tahtiin kuin viime kaudella. Olen tyytyväinen siihen tasaisuuteen, jolla olen pelannut. Tuloksenteko on se juttu, jota haluan tehdä. Ruotsin vuosina löysin tehoni ja siitä lähtien olen kokenut sen omakseni. Rakastan ja haluan tehdä maaleja, 3,5 vuotta Ruotsin jäillä aikoinaan pelannut Sandell kertoo.

27-vuotias kapteeni on tyytyväinen oloonsa kasvattajaseuransa riveissä.

– Olen erittäin tyytyväinen Ilveksessä. Minun ei tarvitse miettiä tällä hetkellä mitään ulkomaan sarjoja. Haluan vain pysyä terveenä ja pelata ehjänä. Se on ainoa tavoitteeni juuri nyt, Sandell päättää.

Jesse Happonen