Milloin Jere Lehtisen paita jäädytetään Dallasissa? Katso upea kunnianosoitus vielä kerran!

Teemu Selänne on kolmas suomalaispelaaja, jonka paita jäädytetään NHL:ssä. Ennen häntä tämän kunnian ovat saaneet Jari Kurri ja Teppo Numminen.

Leijonien GM Jere Lehtinen pelasi koko mittavan NHL-uransa Dallas Starsissa, joten kukaan jääkiekon ystävä ei hämmästyisi, jos seuraava paitansa NHL-hallin kattoon saava suomalainen olisi juuri Lehtinen.

Kevään 1999 Stanley Cup -voittaja ja kevään 1995 maailmanmestari menee aiheesta puhuttaessa hämilleen.

– En voi oikein sanoa tuohon mitään. En usko, että niin käy, vaikka eihän sitä koskaan tiedä. Se arvostus, jonka olen seuralta jo saanut, riittää minulle, toteaa vaatimaton Lehtinen SuomiKiekko-sivustolle.

Lehtinen pelasi Dallasissa kaudet 1995-2010. Stanley Cupin voittamisen lisäksi hänet valittiin NHL:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi kahdesti. Kun hänet nähtiin ensimmäisen kerran lopettamisensa jälkeen seuraamassa Dallas Starsin kotiottelua, poimittiin hänet hallin videotaululle, ja koko hallin yleisö ja Dallasin joukkue osoitti miehelle suosiota tavalla, joka sai Lehtisen liikuttumaan.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen


PÄIVÄN VIHJE: TPS – HIFK

HIFK vierailee Turussa – jatkuuko ylivoimapelaamistaan parantaneen TPS:n voittokulku?