Kärppien tehohyökkääjä CHL-ratkaisupelin lähtöasetelmasta: ”Ei tässä tyhmiä pidä olla”

© Kuva: Juha Tamminen
Stanley Cup -finaalit alkavat! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Mestarien liigassa eli CHL:ssä tiistaina vuorossa ovat ratkaisevat välieräkamppailut, kun niin Oulussa kuin Luulajassa pelataan toiset osaottelut.

Kärpillä vastassa kotonaan on Frölunda, kun taas Luulaja kohtaa Skellefteån.

Ainoana suomalaisjoukkueena mukana olevalla Kärpillä riittää kirittävää, kun Frölunda vei ensimmäisen kamppailun nimiinsä lukemin 4-2.

Göteborgissa pelatussa ottelussa ratkaisuksi nousi pitkän jääkunnostuksen jälkeinen hetki, jolloin Frölunda rankaisi armotta heikosti tauolta tullutta Kärppien nippua.

– Kyllähän me oltiin unessa kun se peli siinä sitten taas alkoi. Tietenkään se ei ollut helppo paikka, mutta en tiedä mitä olisimme voineet tehdä siinä paremmin. Jokainen äijä otti lämpöä ja kaikista näki, että keskittyvät kyllä hyvin. En tiedä sitten miksi se peli sitten oli semmoista. Onneksi se on nyt takana ja tänään on uusi peli, Kärppien avainhyökkääjä Joonas Donskoi kertaa vielä ensimmäisen ottelun tapahtumia SuomiKiekko-sivustolle.

Ensimmäinen koitos kuitenkin kertoi juuri sen Frölundasta, mitä oululaisleirissä osattiin odottaa.

– Olivat juuri sellaisia, mitä tiedettiin heidän olevan. Kova nippu heillä on kasassa, on luisteluvoimaa, karvaavat paljon, Donskoi käy läpi.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki tuumasi lähtökohdan olevan se, ettei oululaisjoukkue lähde peliin laskemaan maaleja, vaan yksinkertaisesti voittamaan.

Mutta järjen kanssa, Donskoi painottaa.

– Voittamaan lähdetään, se on ihan selvä ja ei me niitä maaleja laskekella mitenkään suuremmin. Totta kai tiedetään se, että kahdella maalilla pitää voittaa, jos halutaan päästä jatkoajalle ja ylipäätänsä jatkoon. Ei tässä tyhmiä pidä olla.

Vastuunkantoa ja peiliin katsomista

Niin kotimaisessa Liigassa kuin CHL:ssä nimenomaan Donskoi on ollut Kärppien ykköshyökkääjä koko alkukauden ajan. 39 liigaottelun jälkeen Donskoi on pistepörssissä sijalla 12., kun tehot ovat olleet 10+21=31.

CHL:ssä 11 ottelussa pistemäärä on ollut 11 (7+4), millä irtoaa turneen pistepörssistä sija 8.

Donskoilla kuin myös muilla Kärppien ylivoimaa pelaavilla pelaajilla on ollut kuitenkin mietittävää viime aikoina, sillä kyseinen erikoistilannepelaamisen osa-alue on tökkinyt kovasti.

Oman vastuunkannon painotus on selvä, mutta otteiden on parannuttava myös kaikilla muillakin.

– Jokainen joka sitä ylivoimaa pelaa voi varmasti katsoa peiliin, että mitä voi tehdä paremmin. Mutta onhan se toki kuitenkin viisikkopeliä loppupeleissä. Ollaan tuossa tiettyjä asioita sovittu ja vähän muutettukin, tänään sitten laitetaan se puoli rullaamaan.

– Se on kuitenkin ollut huono viime peleissä, mutta onneksi päästiin sitä tuossa maanantaina reenaamaan, Donskoi käy läpi pienoista ongelmakohtaa.

Tasakentällisin pelatessa niin Donskoi kuin koko ketju ympärillä, Joonas Kemppainen ja Julius Junttila ovat olleet mainiossa iskussa viime aikoina ja kantaneet jälleen pelistä toiseen oululaisjoukkuetta voittoihin.

Kyseinen trendi oli voimassa vahvasti jo syksyllä, milloin vaikeuksien keskellä juuri kyseinen ketju tarjosi Kärpille avaimet voittoihin.

Donskoi on ollut henkilökohtaisesti tyytyväinen siihen, mihin suuntaan ketjun peli on mennyt tuoreeltaan.

– Oli tietenkin mukavaa, että saatiin pitää tuo ketju kasassa, mikä taas helpottaa lähtökohtia kaiken suhteen. Tunnetaan kuitenkin toisemme hyvin, mikä auttaa ja on ollut toki mukavaa, että ollaan saatu tulostakin aikaiseksi. Se on kuitenkin tuossa monesti mennyt niin, että vaikka ollaan pelattu hyvin, niin ei olla saatu maaleja aikaiseksi.

– Nyt ollaan terästäydytty siinä tehokkuudessa, Donskoi näkee.

Kärppien ja Frölundan välinen ratkaiseva välieräkamppailu lähtee liikkeelle tiistaina kello 18.30. Ottelu on nähtävissä MTV Sport 1 -kanavalta sekä Katsomosta.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen

Stanley Cup -finaalit alkavat! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!