Suomalaisen jalkapalloilun kuningas, Jari Litmanen, oli paikan päällä seuraamassa, kun Teemu Selänteen paita jäädytettiin ja nostettiin kattoon Anaheimissa. Litmanen oli vaikuttunut siitä, miten paljon Selänne merkitsee Duckseille.

– Kaikesta näki, miten ihmiset arvostavat Selännettä seurassa ja sen ympärillä. Näkee, miten tärkeä henkilö – ei vain pelaaja – Selänne on seuralle. Mutta myös se tuli selväksi, miten tärkeä asia Ducks on vastaavasti Selänteelle. Tässä tapauksessa pelaajalla ja seuralla on poikkeuksellisen kiinteä suhde, Litmanen arvioi SuomiKiekko-sivustolle.

– Pitää muistaa, että Ducks on hyvin nuori organisaatio NHL-mittareilla. Selänne on ollut seuran mukana valtaosan sen olemassaolon ajasta, 15 vuotta. Hän oli oikeastaan ainoa valinta pelaajaksi, jonka paita jäädytettiin ensimmäisenä seurahistoriassa. Tilaisuudessa näki, mitä Selänne merkitsee seuralle.

Jalkapallon maineteoista tunnettu Litmanen seuraa urheilua kokonaisvaltaisesti. Urheilun ja erityisesti suomalaisen urheilun ystävänä, hän nautti hienosta tapahtumasta suuresti.

– Se oli ilman muuta upea tapahtuma. Kyllä Jenkeissä osataan show tehdä. Mutta se oli myös samalla lämmin tapahtuma, jossa Selänne tuli ihmisenäkin esiin.

– Varmasti moni on sanonut tämän aiemmin, mutta kyllä Selänne tuon kunnianosoituksen todella ansaitsi. Suomalaisen urheilun ystävänä oli hienoa olla paikalla, Litmanen sanoo.

Kim Sanden