HIFK-puolustaja Miihkali Teppo: ”Kaikki haluavat johtavan joukkueen päänahan”

HIFK on noussut vahvojen otteidensa myötä sarjan kärkitaistoon. Puolustaja Miihkali Tepon mukaan pelit sarjan kärkipaikoilla ovat erilaisia kuin takaa-ajajan roolissa, vaikka joukkueen tekeminen pelistä toiseen on näyttänyt vakuuttavalta.

– Meillä on hyvä draivi joukkueessa meneillään ja voittoja on tullut paljon. Vaikka meillä on ollut viisi peliä reiluun viikkoon, niin olemme jaksaneet pelata hyvin, Teppo toteaa SuomiKiekolle.

– Kaikki haluavat juuri johtavan joukkueen päänahan. Muille tulee varmasti siitä pienoinen lisälataus.

HIFK:n nousua sarjan kärkipäähän on edes auttanut joukkueen poikkeuksellisen vahva pelaaminen pelien viimeisissä erissä viime aikoina.

– En tiedä, mikä siinä on. Jotenkin siinä tulee semmoinen lisälataus, että emme todellakaan häviä tätä peliä. Fyysisesti olemme hyvässä kunnossa, mutta uskon toki muidenkin joukkueiden olevan, joten ei se pelkästään siihen voi perustua.

Teppo on esittänyt vahvoja otteita jäällä koko kauden mittaan ja onnistumisten myötä myös tavoitteet on hilattu korkealle oman uran suhteen

– Tavoitteeni on pelata hyvin ja pärjätä joukkueena. Ainahan sitä haluaisi lähteä ulkomaille pelaamaan Venäjälle tai kaikkien unelmapaikka Kanadaan. Sitä ennen pitää kuitenkin tulla vielä paremmaksi Liigassa ja päästä sitä kautta eteenpäin.

Kovassa otteluruuhkassa pelannut HIFK kohtaa seuraavassa ottelussaan Tapparan.

– Lauantaina olemme taas pirteitä kun kohtaamme Tapparan. He ovat kova joukkue ja varmasti yrittävät väsyttää meitä, koska meillä on niin paljon pelejä alla.

Jesse Happonen