Tuoreimmasta leikkauksesta toipuneen Petteri Nummelinin pelikunto on yhä kysymysmerkki.

Kokenut TPS-pakki kertasi pelihalujen olevan yhä kovat. Milloin paluu kaukaloihin on realistista? Se selviää vasta parin viikon päästä.

– Kyllä sitä tekee jäälle mieli. Katsotaan mitä lähtitulevaisuus tuo. Seuraava tarkastus on 18. joulukuuta, minkä jälkeen tiedetään, pystyykö harjoittelemaan taas, Nummelin avasi.

Kokenut kiekkovirtuoosi ei ole silmävamman jälkeen pystynyt harrastamaan liikuntaa ollenkaan kovalla sykkeellä. Jääharjoittelu on ollut sen myötä minimissä.

– Vähän pystyy liukumaan, mutta siinä se. Kävin ulkojäillä vähän pelailemassa pojan kanssa, siinä huomasi heti paineen silmässä. Pitää ottaa rauhallisesti.

Ei pelkkä orpo piru

Kai Suikkasen pyytämänä ensimmäisen kerran tänä syksynä TPS-penkin taakse eksynyt Nummelin on nauttinut uudesta roolistaan joukkueessa.

Valmentajana penkin takana ohjeita antava turkulainen kertaa olevansa innoissaan, että tekemistä riittää.

– Ei ole pelkästään kuin orpo piru, joka koittaa varoa olemasta muiden tiellä kopissa. Olen nauttinut.

Tuore päävalmentaja Miika Elomo ei kauaa miettinyt konkaripakin pyytämistä mukaan valmennustiimiin.

– Tuollainen ainutlaatuinen kiekkotiedolla ja -taidolla varustettu persoona on helppo ottaa mukaan touhuun. Mun itsevarmuus riittää siihen. Samalla se on seuralle hyvä juttu, että joukkueen kapteeni, joka on ikävän vamman takia pois, pidetään hommassa mukana, päävalmentaja kehaisi.

TPS jatkaa taivaltaan seuraavaksi torstaina, kun vastaa asettuu Porin Ässät.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo