HIFK:n ruotsalaispakki Daniel Grillfors: ”Frölundan kyydissä pysyttävä alusta asti”

HIFK kohtaa Champions Hockey Leaguen puolivälierissä Ruotsin pääsarjassa SHL:ssä toisena olevan Frölundan. Joukkueen puolustaja Daniel Grillforsilla on monen vuoden kokemus göteborgilaisseuraa vastaan pelaamisesta.

– Frölunda pelaa erittäin nopeaa peliä ja tekee paljon töitä. Se on myös hyvin tekninen joukkue. On pysyttävä mukana alusta asti, muuten he menevät menojaan, kertoo Grillfors SuomiKiekko-sivustolle yli 400 Elitserienin ja SHL:n runkosarjaottelun kokemuksella.

Jos HIFK:lla on menossa hyvä vaihe Liigassa, on Frölundakin ollut vahva.

– He pelaavat myös hyvin yhteen. He ovat hävinneet varsinaisella peliajalla vain neljä peliä koko kauden aikana, muistuttaa Grillfors.

Frölundan riveistä löytyy yksi suomalaispelaaja, Artturi Lehkonen. Grillforsilla on ollut tällä kaudella edessään sama tilanne kuin Lehkosella, eli miehet ovat pelanneet ensimmäistä kertaa seuratasolla ulkomaisessa joukkueessa kotimaista seuraa vastaan. Grillfors kohtasi IFK:n riveissä jo aiemmin kaudella Skellefteån ja Frölunda Tapparan.

– On mukavaa pelata täällä ruotsalaista joukkuetta vastaan, mutta ei siinä muuten sen erityisempää ole. Tunnen pari kaveria joukkueesta, ja olen pelannut monta kertaa Frölundaa vastaan. Frölunda on sen tyylinen joukkue, jota vastaan on mukavaa pelata, Grillfors valottaa.

Euroopan herruus jaetaan puhtaasti Suomen ja Ruotsin välillä. Toisilleen rakkaat kiekkovihollismaat saivat molemmat neljä seuraa kahdeksan parhaan joukkoon. Puolivälierissä nähdään yksi täysin suomalainen ja yksi täysin ruotsalainen pari, joten sekä sinivalkoiset että –keltaiset ovat mukana myös semifinaaleissa vähintään yhden seuran voimin.

– Olen siitä oikeastaan hieman yllättynyt. Tosin edelliselläkin kierroksella oli seitsemän suomalaista ja neljä ruotsalaista joukkuetta, eli jo silloin oli monta skandinaaviseuraa mukana. Ruotsin ja Suomen liigat ovat hyviä. Turnausta pelataan ensimmäistä kautta, ja seurat yrittivät vielä kauden alussa rakentaa joukkueita ja tehdä vaikutuksen. Jos CHL olisi alkanut myöhemmin kauden aikana, voisi tilanne olla toinen, arvioi Grillfors.

CHL:n puolivälierien avausottelut pelataan joulukuun toisena päivänä, ja ratkaisevat ottelun viikon päästä siitä.

SuomiKiekon CHL-erikoissivuston löydät täältä.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen