Moni kiekkojännäri varmasti muistaa erään golfvideon viime vuoden kesältä. Kyseisessä videossa muuan Teemu Selänne ilmoitti surkuhupaisien golfsuoritusten saattelemana pelata vielä yhden kauden.

Nyt SaiPan 39-vuotias maalivahti Jussi Markkanen on ottanut Selänteestä mallia. SaiPa-kasvatti golfaa videolla – tosin Kaliforniaa hieman vähemmän hohdokkaissa oloissa – ja ottaa lopulta puhelimen kouraansa.

– Moi Ana, Jussi tässä. Vieläks sulla on se veskarin paikka vapaana, hän kysyy SaiPan urheilutoimenjohtaja Antti Tuomenoksalta.

Tuomenoksan vastaus on myönteinen, joten SaiPa-ikoni pelaa Lappeenrannassa myös kaudella 2015-2016. Siten videon alkupuolen juhlavan ilmoituksen loppuosan aika ei ole ainakaan ensi keväänä 40-vuotisjuhlien aikaan.

– SaiPassa ura alkoi, ja SaiPaan se myös päättyy, Markkanen sanoo videolla.

Markkanen palasi Lappeenrantaan vuosi sitten 13 kautta kestäneen reissun jälkeen, ja hänet valittiin viime keväänä Liigan parhaaksi maalivahdiksi.

Hän voitti tittelin ensimmäisen kerran kauden 2000-2001 päätteeksi, jolloin Markkanen edusti Tapparaa.

Kuluva kausi on Markkaselle yhdeksäs Liigassa. Tämän lisäksi hän on pelannut viisi kautta NHL:ssä, kaksi kautta Venäjällä ja neljä kautta Sveitsin pääsarjassa.

– On edelleen mukavaa harjoitella, olen motivoitunut tekemään töitä päivästä toiseen ja koen pystyväni auttamaan joukkuetta. Ennen kaikkea minulla on ollut viime kausi ja kuluva kausi todella kivaa, Markkanen kertoi sopimuksen synnystä SaiPan tiedotteessa.