Markkasen piinapenkissä Niklas Hagman: ”Suosikin asema ei haittaa”

© Kuva: Ilari Isotalo

Jokerit lähtee sunnuntaiseen Amur-otteluun kuuden voiton putkessa. KHL:n kuntopuntaria tarkastellessa, on helsinkiläisjoukkue koko liigan kärjessä.

Debyyttikauttaan KHL:ssä pelaava joukkue on jo nyt siinä asemassa, että se lähtee suureen osaan otteluistaan suosikkina.

– Emme mieti tuota pahemmin. Olemme ensimmäistä vuotta tässä liigassa. Olemme pelanneet ja menestyneet hyvin, joten jossain mielessä olemme suosikkeja. Ei tämä meitä kuitenkaan haittaa. Pikemminkin se on merkki siitä, että olemme tehneet asioita oikein, pohtii Jokereiden tähtihyökkääjä Niklas Hagman.

Hagman viimeisteli Jokereille maalin, kun Jokerit kaatoi viikolla hyvin puolustaneen ja kurinalaisen Sibir Novosibirskin. Hagman, Niko Kapanen ja Juhamatti Aaltonen pelasivat pitkästä aikaa yhdessä Hagmanin ja Aaltosen poissaolojen jälkeen.

– On tuntunut ihan hyvältä, vaikka tiettyä hakemista vielä on. Kiva, että ”Juhiskin” tuli takaisin. Sekin tuo malttia koko kentälliseen, Hagman pohtii.

Tutun sentterin viereen pääsemisellä oli merkitystä, kun Hagman lähti hakemaan pelituntumaa pitkän poissaolonsa jälkeen.

– Alkukaudella peli toimi hyvin, kun oli tuttu kaveri. Nyt pitää vaan alkaa tehdä töitä sen eteen, että hommat toimisivat vielä paremmin.

”Olen oppinut viime KHL-kerrasta”

Jokereiden Steve Moses johtaa liigan maalipörssiä 21 osumallaan yhdessä Ilja Kovaltshukin kanssa. Hagmankin on lähes piste per peli –tahdissa, kun pistesaldo näyttää lukemia 13+4. Mies on pelannut 19 ottelua.

– Ammuin paljon ja sain hyviä tilanteita. EI siinä ollut mitään sen suurempaa salaisuutta. Nyt tehdään hommia sen eteen, että saisi sen vireen uudelleen esiin. Tärkeimmät pelit ovat vielä edessä.

– Jos juoksee lenkkiä, niin eihän ihan yksi yhteen mene sen kanssa, että kiekko menisi sen ansiosta maaliin. Kiekkoilijana yritän aina tulla paremmaksi ja hioa asioita. Ehkä jotain on opittu viime kerrasta, kun olin KHL:ssä, kertoo Hagman kauteen valmistautumisestaan ja siitä, miten sesongin alla tehty työ konkretisoitui maaleina.

Vaikka Jokereilla on riveissään tukku huipputehokkaita hyökkääjiä, on se osoittanut, että KHL:ssäkin pärjää suomalaisen jääkiekon vahvuuksilla: Hyvällä joukkuepelillä ja tiiviillä puolustamisella. Tämä on näkynyt erityisesti otteluissa SKA:ta vastaan, mutta toi tulosta myös Sibir-pelissä.

– Meidänkin piti pelata fiksummin. Pelasimme maltilla ja hyvin. Sillä saimme ne tarvittavat pomput, joita tällaiseen peliin tarvitaan. Oli hienoa, että pystyimme voittamaan sellaisenkin pelin. Jotkin pelit ovat olleet hyökkäysvoittoisempia, mutta pystymme näköjään pelaamaan fiksusti puolustuspäässäkin, Hagman analysoi.

– Pelaamme joukkueena hyvin. Maalivahtipeli on ollut hyvää, ja tarvittavat kopit on otettu. Koukalin kenttä on ollut aika kuuma, ja he ovat tehneet maaleja. Joukkuepeli tämä on, ja kaikki ovat pelanneet hyvin. Alivoimakin on toiminut hyvin.

Jokerit on ennen sunnuntai-iltapäivän Amur-ottelua KHL:n läntisen konferenssin kolmantena.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen