Markkasen piinapenkissä Ville Vahalahti: Mistä näitä tehopisteitä oikein tulee?

© Kuva: Ilari Isotalo

Rauman Lukon pelaaminen on tällä hetkellä täynnä hyviä näkymiä. Tasaisessa Liigassa se on noussut kahdella perättäisellä voitolla jo kahden pisteen päähän Liigan kärjestä.

Joukkueen alakerta on tällä hetkellä erittäin tiivis, ja hyökkäyspäässä tuhoa tekee erityisesti Ville Vahalahden ja Aaron Gagnonin kapellimestaroima ylivoima. Tasakentin Lukko ei ole vielä halutun tehokas, mutta sen verran vaarallinen kuitenkin, että se tuottaa jatkuvasti joukkueelle pelättyä ylivoimaa.

SuomiKiekko-sivusto jututti kauden jokaisessa ottelussa tehopisteille päässyttä Vahalahtea tämän viikon Ilves- ja Kärpät-kohtaamisten välissä.

Ville, miten summaat tämän kauden alun?

Se on ollut nousujohteinen. Voitot tuovat tietenkin itseluottamusta, jolloin peli näyttää paremmalta. Olemme myös menneet koko ajan parempaan suuntaan.

Mihin suuntaan pelinne kehittyy parhaiten?

Viidellä viittä vastaan pelaamisemme on tökkinyt. Kahdessa viime pelissä olemme saaneet paikkoja ja sitä kautta luotua painetta vastustajille oikein kunnolla. Olemme aiheuttaneet vastustajille jäähyjä, ja kun ylivoima on toiminut, olemme pystyneet ratkomaan pelit niillä.

Olette erittäin tehokkaita Gagnonin kanssa varsinkin ylivoimalla. Joko alatte näkemättäkin tietää, missä toinen kaukalossa menee?

Se auttaa, että pelasimme viimekin kaudella yhdessä. Mitä enemmän pelaat toisen kanssa yhdessä, opit siinä tuntemaan toisen liikkeet ja kun kommunikointi on hyvää, ja sovimme pelityyliltämmekin toisillemme, niin tietenkin tulosta tulee.

Sinun tehosi ovat 3+9 ja hänen 4+6. Onko sillä väliä, kumpi syöttää ja kumpi tekee maalit?

Heh, no ei sillä ole mitään väliä. Kunhan vaan joku tekee ne maalit.

”Erikoistilanteet suuressa arvossa”

Pelottavan tehokkaan ylivoiman (28,85%) vastapainona on toki se, ettei Lukko ole tehnyt tasakentin kuin viisi maalia.

Illalla on luvassa yksi alkukauden odotetuimmista kohtaamisista, kun suurimmiksi ennakkosuosikeiksi listatut Lukko ja Kärpät kohtaavat Raumalla. Luvassa on siis ottelu, jossa paikat pitää käyttää puolin ja toisin, kun niitä tulee.

Oletteko viidellä viittä vastaan pelaamisestanne millään tavalla huolissanne?

Emme ole. Pelasimme Ilvestä ja Sportia vastaan todella hyvin. Olisihan se aika hirveää, jos kaikki olisi heti alusta asti täydessä tikissä kaikissa peleissä. Erikoistilanteet ovat nykyjääkiekossa suuressa arvossa. Meidän alivoimammekin on toiminut hyvin. Kumminkin jäähyminuutteja tulee aika paljon puolin ja toisin, ja erikoistilannepelaamista on aika paljon.

Alkaako Lukon todellinen lento, kun tasakentin pelaaminen loksahtaa kohdilleen ja samaan aikaan ylivoima säilyy tällaisena?

Meitäkin vastaan on tehty viidellä viittä vastaan tehty maaleja, mutta on heitetty kiekkoa siniviivalta ja on mennyt jonkin selän kautta maaliin. Ei tämä anna siis täyttä kuvaa siitä. Itselläkään ei ole aina kiekko pomppinut. Olemme kuitenkin sen verran hyvin pelanneet, että olemme aiheuttaneet vastustajille jäähyjä ja saaneet sitä kautta ylivoima-aikaa.

Maalivahtinne Ryan Zapolski kehui koko joukkueen puolustuspelaamista sen jälkeen, kun olitte saaneet nollattua Ilveksenkin. Mitä sanot otteistanne alakerrassa?

Silloin voi olla tyytyväinen puolustuspelaamiseen, kun maaleja ei mene omiin. Yleensä otamme silloin voitonkin! Olemme tyytyväisiä siihen, mitä olemme saaneet aikaan. Yritetään jatkaa sitä kotiareenalla.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!