Leijonien GM palaa innoissaan MM95-joukkueeseen – ”Hieman kiire tässä tulee”

© Kuva: Pekka Mäntylä

Karjala-turnauksen erikoisuus tänä vuonna on vuoden 1995 MM-kisojen legendaarisen mitaliottelun uusinta ensi viikon perjantaina.

Ruotsi on vahvistettu muun muassa Mats Sundinilla ja Peter Forsbergilla, ja Suomi saa jäälle koko Tupu-Hupu-Lupu-kentällisensä.

– Kyllä mä odotan sitä! Hauskaa tulee olemaan, varsinkin kun saatiin Saku (Koivu) vielä siihen. Alun perin vain mun ja Villen (Peltonen) piti olla. En tiedä millä ne ovat saaneet sen (Sakun) tänne tulemaan, mutta hyvä näin, tulee nostalginen juttu, myhäilee ketjun kolmas lenkki Jere Lehtinen, joka toimii nykyään Leijonien GM:n roolissa.

Hieman Lehtinen tosin tunnusti olevansa huolissaan omasta roolistaan. Peltonen ja Koivu lopettivat hienot uransa viime kevääseen, kun Lehtinen on ollut kaukalosta vapaalla jo neljä vuotta.

Kuinka paljon olet itse käynyt jäällä?

– Aika vähän olen käynyt höntsäilemässä, mutta olen 10-vuotiaan pojan treeneissä ollut luistimilla jonkin verran. Mutta en pelitamineet päällä hirveästi, että katsotaan nyt, hieman kiire tässä tulee. Onneksi on hyvät ketjukaverit, Lehtinen virnistää.

Kymppipaitansa hiljattain Barona Arenan kattoon saaneen Lehtisen jälkikasvukin on Bluesin poikia. Junnujen kanssa pyöriminen on ollut GM:n mukaan ”hyvää vastapainoa”.

– Se on antoisaa aikaa, ja olen viime vuodet tehnyt sitä vähän enemmän. Siinä näkee hyvin, mitä tapahtuu siellä ruohonjuuritasolla. Siinä on aitoa intoa, Lehtinen toteaa SuomiKiekko-sivustolle.

Vuoden 1999 Stanley Cup -voittaja kuvailee rooliaan Bluesin pikkujunioreissa ”yhdeksi apukoutsiksi muiden joukossa”.

– Oon yrittänyt olla hyvä jätkä ja kannustava. Totta kai sitä aina yrittää auttaa.

Entä kuinka kattavasti Suomi mahtaa saada 95-kultajoukkueensa kokoon?

– Aika hyvä otos on tulossa, mitä tuossa olen kuullut. Vaikka eivät ne varmaan halua hirveästi vielä kertoa, Lehtinen viittaa Jääkiekkoliiton edustajien suuntaan.

– Ja onhan se kiva muutenkin, että saadaan ryhmä kasaan, kun ei ole pitkään aikaan nähtykään.

Suomen paidassa tuskin nähdään esimerkiksi Raimo Summasta, jonka valmentama Avangard Omsk pelaa Karjala-turnauksen aikana KHL:ää.

Pekka Mäntylä, Helsinki
Twitter: @pjmant


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.