TPS:n alakerrassa ensimmäiseen CHL-otteluun perjantaina valmistautuva Steven Seigo myönsi olevansa innoissaan tulevista europeleistä.

Pienikokoinen kanukkipakki kertasi tulevien pelien olevan ainutlaatuisia.

– Ei sitä jääkiekkofani usein saa tilaisuutta nähdä joukkueita muista Euroopan liigoista, joten tämä on mitä mahtavin mahdollisuus myös suomalaiselle kiekkokansalle tutustua muiden maiden joukkueisiin, täysin erilaisiin pelityyleihin ja uusiin pelaajiin, Seigo pohti TPS:n sivuilla.

– Tuskin sitä muuten pääsisi koskaan katsomaan Bolzanon tai Pardubicen pelejä, ellei CHL toisi näitä joukkueita tänne!

Henkilökohtaisesti erityisesti matkustelu uuden joukkueen kanssa maistuu. Samalla ryhmä hioutuu väkisin, mutta tarjolla on myös muita hienoja kokemuksia.

– Lisäksi meille pohjoisamerikkalaisille on erityisen jännittävää päästä näkemään muita Euroopan maita ja kaupunkeja sekä kokea niiden jääkiekkokulttuuria. Olen kuullut, että joissain maissa tunnelma halleissa on aivan omaa luokkaansa. Olen siis todella kiitollinen tästä mahdollisuudesta päästä kokemaan urallani jotain näin erityistä!

Tavoitteet ovat silti kovat tuleviin peleihin. Vain voitot kelpaavat.

– CHL:ssä pelataan Euroopan parhaan seurajoukkueen tittelistä, ja me haluamme osoittaa, että me todella kykenemme taistelemaan siitä. Lähdemme joukkueena näihin otteluihin sillä asenteella, että haluamme vain ja ainoastaan voittaa, sillä nämä pelit merkitsevät meille oikeasti hyvin paljon.

TPS kohtaa perjantaina Turussa Bolzanon klo 18.30 alkaen.