Jokerien fanit saavat jännittää KHL-ottelukalenterin julkistamista heinäkuun puolelle.

Uutistoimisto RIA Novostin mukaan KHL tiedottaa otteluohjelmasta normaalisti kesäkuun aikana, mutta tällä kertaa KHL tarvitsee paljon enemmän aikaa matsikalenterinsa valmisteluun.

KHL:llä ei ole edelleenkään tiedossa sarjaan osallistuvien joukkueiden määrä. Ehkäpä eniten huolta tuottaa Donbass Donetsk Ukrainan poliittisen tilanteen takia. Muutamilla seuroilla on myös taloudellisia vaikeuksia ja sarjaan osallistuminen on siksi vaakalaudalla.

KHL:n toimitusjohtaja Dmitri Kurbatovin mukaan joukkuemäärän selvittämisessä ollaan loppuvaiheessa, vaikka tilanne muuttuu jatkuvasti. Sen jälkeen kun joukkuemäärä on tiedossa, KHL tarvitsee vielä kolmesta neljään viikkoa ottelukalenterin lukkoon lyömiseen.

Jokerien kannalta hyvä uutinen on se, että KHL vaihtaa ottelusysteemiään. Kurbatov paljastaa RIA:lle, että sarjassa tullaan pelaamaan varmasti enemmän oman divisioonan joukkueiden kesken ja vähemmän toisen konferenssin joukkueita vastaan. Tämä on narripaidoille tervetullut tieto, sillä se tietää huomattavasti vähemmän lentokilometrejä.

Kurbatov lisää, että joukkuekohtainen ottelumäärä on noin 56-58 runkosarjapeliä.