Jokerit on tehnyt keskushyökkääjä Kurtis McLeanin kanssa sopimuksen kaudesta 2014-15, vahvistaa seuratiedote.

Kanadalainen siirtyy Helsinkiin KHL-joukkue Metallurg Novokuznetskista.

Viime kausi oli McLeanille, 33, ensimmäinen KHL:ssä. Hän oli Metallurgin toiseksi paras pistemies tehtyään runkosarjassa 47 ottelussa tehot 9+13=22.

– McLean on laadukas pelintekijä, rightin puolelta pelaava kokenut pelaaja, joka on ollut pitkään huipulla. Hän tuntee hyvin eurooppalaisen pelityylin, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri.

Ennen siirtoaan KHL:ään McLean edusti kaksi vuotta Sveitsin liigassa pelaavaa Langnauta. Molemmilla kausilla kanadalainen oli joukkueensa paras pistemies. Kaudella 2011-12 hän teki 49 ottelussa 14+28=42 ja seuraavana vuonna 46 pelissä 7+34=41 tehopistettä.

Myös Suomi on tuttu paikka keskushyökkääjälle, sillä hän edusti vuosina 2009-11 Rauman Lukkoa. Jälkimmäisellä kaudella McLean oli SM-liigan pistepörssin neljäs runkosarjassa ja merkittävässä roolissa raumalaisjoukkueen matkassa pronssimitaleille.

Ennen saapumistaan eurooppalaisiin kaukaloihin McLean pelasi Pohjois-Amerikassa pääasiassa AHL:ssä. Kaudella 2008-09 keskushyökkääjä sai tililleen uransa ensimmäiset NHL-ottelut New York Islandersin paidassa. Neljässä pelissä syntyi yksi maali.

Kanadan maajoukkueessa McLean on pelannut vuosien 2011 ja -12 Spengler Cupissa Sveitsissä. Jälkimmäisessä turnauksessa Kanada voitti arvostetun turnauksen mestaruuden.