Sveitsi teki lopulta ison palveluksen Leijonille, kun se voitti Latvia heidän turnauksen päätösottelussa, minkä myötä Leijonat pääsivät Latvian sijaan puolivälieriin.

Samalla päättyi myös Sveitsin päävalmentajan Sean Simpsonin taival Sveitsin maajoukkueen peräsimessä, sillä hän matkaa ensi kaudeksi KHL:ään Lokomotiv Jaroslavin peräsimeen.

Simpson antoi Leijonille onnentoivotukset puolivälieräotteluita varten Latvia-ottelun jälkeen.

– Arvostan suuresti suomalaista kiekkoilua. Toivotan heille kovasti onnea jatkoon, Simpson sanoi.

Sveitsin osalta turnaus päättyi lopulta iloisissa merkeissä, vaikka jatkopaikka jäikin saavuttamaan.

– Saimme nyt erittäin hyvän alun pelille, mutta taas 3-0-tilanteessa hölläsimme liikaa. Osoitimme sen jälkeen erityisesti johtavien pelaajien toimesta sitkeyttä ja pystyimme pitämään johtoasemamme, Simpson kiitteli ja kävi läpi mennyttä turnausta.

– Hävisimme kolme ensimmäistä ottelua, mutta voitimme seuraavista neljästä kamppailusta kolme. Sillä tavalla petrausliike oli erittäin hyvä ja se osoitti myös kovasti luonnetta. Sen suhteen pelaajamme tekivät erittäin hyvää työtä.

Simpsonilla itsellä haasteet jatkuvat hyvin nopeasti uuden projektin parissa.

– Nyt kun tämä turnaus on ohi, lähden ensi viikolla Jaroslaviin, missä pääsen juttelemaan pelaajien kanssa ja tutustumaan heihin. Tulee olemaan kiireinen viikko.

Sveitsin peräsimessä erittäin hyvää työtä tehnyt kanadalaisluotsi odottaakin innolla sitä, mitä edessä onkaan.

– Tiedä sen, että KHL on erittäin kova sarja ja tiedän, että Jaroslav on erittäin kiekkohullu kaupunki, jossa lajista pidetään todenteolla. Se on suuri kunnia, että voin olla siellä heidän seuraava päävalmentaja.

– En tunne mitään erityisiä paineita sinne lähdettäessä, vaan asetan enemmänkin itselleni paineita sen suhteen, että pystyn olemaan menestyvä valmentaja myös siellä, Simpson summaa lähtökohtia seuraavaa tehtävää ajatellen.

Ilari Savonen, Minsk
Twitter: @ilarisavonen