Jere Lehtinen ei tuomitse Sidney Crosbya vähistä maaleista

© Kuva: Getty Images

Yksi NHL:n pudotuspelikevään suurimmista puheenaiheista on ollut Pittsburgh Penguinsin tähtipelaaja Sidney Crosby.

Onhan Crosby aina otsikoissa teki hän mitä tahansa, mutta tänä keväänä huomiota on saanut se, että hän teki pudotuspelien ensimmäisen maalinsa vasta seitsemännessä ottelussa.

Dallas-legenda Jere Lehtinen ei näe silti Crosbyn pettäneen odotuksia.

– Tarvitseeko siihen mitään selitystä? Hän on pelannut hyvin, syöttänyt maaleja ja ollut ratkaisuaikoihin kentällä. Häntä pidetään myös tiukemmin, koska hän on tärkeä pelaaja, ja kaikki tietävät, mitä hän pystyy tekemään, Lehtinen analysoi.

Lehtinen voitti Dallas Starsin riveissä Stanley Cupin 15 vuotta sitten, ja seurasi vanhan seuransa otteita kiivaasti, kun Stars pelasi pitkästä aikaa pudotuspeleissä tänä keväänä.

– Henkilökohtaisesti oli hienoa, kun Dallas pääsi ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen pudotuspeleihin. Kotipelejä oli kolme, ja tunnelma oli sellainen, ettei moista ollut sitten parhaiden vuosien. Dallas pelasi vielä hyvin, vaikka ehkä parempi joukkue (Anaheim, toim. huom.)menikin jatkoon.

Mikä joukkue on Jere Lehtisen suosikki voittamaan tänä vuonna? Se selviää toimittaja Panu Markkasen piinapenkki –erikoishaastattelussa uudella HuippuKiekko-sivustolla tämän linkin takaa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen