Vaikka keskiviikkona Oulussa Kärpät voitti Tapparan ainoastaan lukemin 2-1, oli se pelillisesti monta askelta kirvesrintoja edellä.

Ensimmäistä kertaa näin kunnolla koko sarjan aikana.

Myös Tapparan leiristä lähdettiin allekirjoittamaan kaverin paremmuus, myös tuloksen takaa.

– Totta kai ratkaisumaali oli mitä oli, mutta Kärpät oli tuon verran parempi, Tapparan ykkösketjun laituri Antti Erkinjuntti tiivisti SuomiKiekko-sivustolle.

Oliko kyseisen pelin suoritus Tapparan huonoin peli näissä finaaleissa?

– Ei viitsi lähteä vertailemaan sen enempää. Nyt pitää vain keskittyä seuraavaan peliin.

Yhden ison tekijän erityisesti henkiseltä puolelta nousee Erkinjuntin papereissa esille sen suhteen, että miksi Kärpät sitten ylipäätänsä oli nyt edellä kenttätapahtumissa.

– Voi se olla sitä, että kaveri oli kuitenkin selkä seinää vasten, oli iso peli heille, niin puolestaan me taas ei samalla saatu ihan parasta irti. Vaikka sinänsä tiukka peli oli, niin kyllä jäi paljon parannettavaa.

– Ei muuta kuin positiivisuutta pintaan ja eteenpäin, Erkinjuntti siivittää.

Ja päivä kerrallaan, se on se avainjuttu.

– Ei tässä missään nimessä sen suuremmin eteenpäin tai taaksepäin tarvitse katsoa. Tärkeää on elää hetkessä ja tehdä hommat kunnolla. Palautellaan ja käydään varmasti peli läpi. Tästä hyvät asiat mukaan ja parannetaan siinä missä parannettavaa on. Ei liian nopeasti eteenpäin, vain hetki kerrallaan ja perjantaina ollaan sitten valmiita.

Sarja jatkuu perjantaina Tampereella.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen