Kari Jalosen Lev kohti KHL-finaaleja suomalaisvalteilla

Lev Prahan päävalmentaja Kari Jalonen luottaa varsin suomalaisiin resepteihin perjantaina alkavissa KHL-finaaleissa.

Ensimmäinen valtti on maalivahtipeli, josta vastaa raumalaislähtöinen kaksikko Petri VehanenAtte Engren.

– Rauman poikia täytyy kyllä kehua. Maalivahtipeli on ollut luotettavaa ja voittavaa ja sillä tasolla, jolla sen pitää ollakin, kehuu Jalonen SuomiKiekko-sivustolle.

Jalonen ei myöskään halua nähdä viidestä eri kansallisuudesta koostuvan Lev-miehistön alkavan sooloilla. Yksi finaalien erikoisuus on se, että ensimmäisenä ei-venäläisenä finaaleihin menneen Levin riveistä löydy yhtään venäläispelaajaa, kun taas Metallurg Magnitogorsk on luonnollisesti venäläispainotteinen.

Toinen salaisuus tuleekin olemaan joukkuepeliin luottaminen.

Erkan (Westerlund) esimerkki Sotshissa oli ehkä historian nimekkäintä Venäjää vastaan se, että sekin mureni joukkuepelin alla. Minä uskon ja luotan omiini. Meillä on aukoton joukkuehenki, ja uskon mahdollisuuksiimme, Jalonen linjaa.

Kari Jalonen perkaa vielä koko Lev Prahan pudotuspelikevään, ja esittelee joukkueen suomalaispelaajien roolit toimittaja Panu Markkasen piinapenkki-erikoishaastattelussa SuomiKiekko-sivustolla ennen finaalisarjan alkua.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen