Neljänneksi Liigassa sijoittunut SaiPa on solminut neljä jatkosopimusta sekä hankkinut uutena vahvistuksena Espoon Bluesista Ilmari Pitkäsen.

SaiPa käytti sopimuksessa olleen option puolustaja Rony Ahoseen sekä Tomi Leivoon. Molempien sopimus kattaa kauden 2014-2015. Jatkosopimuksen solmivat omat kasvatit Kalle Maalahti ja Joni Suutari. Molempien sopimukset kattavat kaksi seuraavaa kautta ja pitävät sisällään option kaudesta 2016-2017. Ilmari Pitkäsen sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta.

Rony Ahonen, 27, on pelannut urallaan 51 liigaottelua tehopistein 2+10=12. Päättyneellä kaudella Ahonen kuului SaiPan luottopuolustajiin aina marraskuulle saakka, jolloin hän loukkaantui ja joutui huilaamaan loppukauden. Otteluita Ahoselle kertyi keltamustissa 23 tehopistein 0+7=7.

SaiPan kasvatti Tomi Leivo, 24, pelasi kolmannen täyden kautensa SaiPassa. 54 ottelussa pistepotti kasvoi lukemilla 9+3=12.

Puolustaja Kalle Maalahti, 22, oli SaiPan liigamiehistön mukana ensimmäisen täyden kautensa. Keltamustien kasvatille kertyi runkosarjassa pelejä 28 tehopistein 1+4=5.

Hyökkääjä Joni Suutarille, 21, päättynyt kausi oli myös ensimmäinen liigamiehistössä. SaiPan omalle kasvatille kertyi otteluita 36, joissa hän saalisti tehopisteet 2+1=3.

Ilmari Pitkänen, 23, pelasi vanhimmat juniori-ikäluokat Jokereissa ja kuului nuorten ikäkausimaajoukkueiden vakiokalustoon. Hyökkääjä taisteli kolme kautta pelipaikasta Jokereiden liigamiehistössä ja siirtyi syksyllä 2011 Mestikseen Jokipoikiin vajaaksi kahdeksi kaudeksi. Päättyneellä kaudella Bluesissa hän pelasi 54 ottelua tehoin 7+5=12.

– Pitkänen on meidän näköinen pelaaja. Hyvä kamppailemaan, vahva 1-1 tilanteissa. Lahjakas kaveri, joka pelasi tämän talven Bluesin erinomaisessa neloskentässä. Hänessä on potentiaalia hyökkäyspäässä isompaankin rooliin, SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa kommentoi hankintaa.

Lisäksi SaiPan A-nuorissa päättyneen kauden pelanneella hyökkääjä Adam Zborililla on sopimus tulevasta kaudesta seuran optiolla kaudesta 2015-2016. Zboril, 18, pelasi nuorten SM-liigassa tänä talvena 40 ottelua tehopistein 11+19=30 ja edusti Tšekkiä U18- ja U19-maajoukkueissa.

– Pala kerrallaan joukkuetta rakennetaan. Aikataulullisesti olemme samassa tilanteessa kuin vuosi sitten, Tuomenoksa kertoi.