Valtteri Filppula: Stamkosin paluu helpotti St. Louisin lähtöä

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Valtteri Filppulan edustama Tampa Bay Lightning oli siirtorajan umpeutumisen kynnyksellä maaliskuun alussa se seura, joka teki sen suurimman kaupan. Kapteeni Martin St. Louis suuntasi lopulta New York Rangersiin. Tampaa vahvistamaan saapui sen sijaan New Yorkista Ryan Callahan.

St. Louisin kauppaaminen oli monelle yllätys. Olympiavalinnoista tiettävästi turhautunut St. Louis halusi pois Tampasta eikä GM Steve Yzerman astunut seuralegendan toiveen tielle. St. Louisia veti Rangersiin myös koti, joka sijaitsee Connecticutissa, lähellä New Yorkia.

– Olihan St. Louis iso osa joukkuetta ja siirto oli monelle varmasti yllätys. Faneile se oli pettymys. Joukkueelle oli hyvää se, että kauppa tapahtui keskellä kautta, ettei sitä ollut aikaa jäädä murehtimaan. Varmaan se monelle oli kova paikka, Filppula sanoo SuomiKiekko-sivustolle.

Toisaalta kun järkytys oli pahimmillaan, löytyi apukin läheltä. Maalitykki Steven Stamkosin paluu kaukaloon St. Louisin lähdön aikoihin toi joukkueeseen positiivista virtaa.

– Se oli Stevenin paluu tapahtui siinä mielessä hyvään aikaan, että se toi positiivista virtaa joukkueeseen samaan aikaan, kun Marty lähti. Stamkosin paluu hieman varmasti tasoitti tunteita, Filppula uskoo.

Eikä Stamkos vain palannut. Akillesjännevamman vuoksi pitkään sivussa ollut maaliruisku on osunut yhdeksässä paluun jälkeisessä ottelussaan jo kuudesti.

– Yllättävän hyvin kaveri pelaa. Välillä tuntuu, ettei hän olisi ollut poissa ollenkaan, Filppula ihmettelee hymyillen SuomiKiekko-sivustolle.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS