Suomalaisella veskarilupauksella loistava näyttöpaikka AHL:ssä

© Kuva: Getty Images

Maalivahti Christopher Gibsonilla on mainio tilaisuus näyttää taitojaan AHL-seura Toronto Marliesin maalilla.

Gibson torjui Marliesin molemmat ottelut viime viikonloppuna. Saldona oli kaksi voittoa, 56 torjuntaa ja kaksi päästettyä maalia.

– Olen todella iloinen kahdesta aloitusvuorosta. En odottanut saavani aloittaa kahta peliä perätysten tänä vuonna, Gibson kertoo kylethereporter.com-sivustolle.

Suomalaisvahdin kausi on ollut haastava. 21-vuotias vahti kärsi tammikuussa loukkaantumisesta ja sai passituksen ECHL-liigan Orlando Solar Bearsin riveihin. Tämän jälkeen Gibsonia on hyppyytetty Marliesin ja Solar Bearsin välillä.

– Se oli rankkaa. Olin todella hermostunut palatessani. Kerroin (hyökkääjä Tyler) Biggsille ennen peliä käsieni vapisevan, Gibson kertaa.

Tällä hetkellä Gibsonilla on loistava paikka näyttää osaamistaan. Emoseura Toronto Maple Leafsin ykkösvahti Jonathan Bernier on loukkaantunut. Tämän vuoksi Marliesin konkarivahti Drew MacIntyre on nostettu NHL-miehistön vahvuuteen.

Gibson on pelannut AHL:ssä kuusi ottelua, joista viisi on päättynyt voittoon. Tilastot ovat komeat: torjuntaprosentti on 95,3 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,33.

Korjattu 18.3.2014 klo 23.23: Tyler Biggsin pelipaikka.