Maalitykki Olli Palola roolistaan pudotuspeleissä: ”Olen vielä keltanokka!”

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan maalikuninkuuden voittaneelta Tapparan Olli Palolalta on lupa odottaa maaleja myös perjantaina käynnistyvissä puolivälierissä. Tappara kohtaa Pelicansin.

Runkosarjassa Palola paukutti komeat 27 osumaa. Aiemmin hän oli koko urallaan tehnyt runkosarjassa vain 14 osumaa, eli lukemat kohenivat kerralla paljon.

Maalintekijälle sopivasti syöttöpisteitä tulikin reilusti vähemmän eli 17. Palola löysi kauden aikana hyvän vireen ketjukavereidensa Pekka Jormakan ja Jan-Mikael Järvisen kanssa.

– Onhan se totta, että tykkään ampua. Järvinen naureskelee aina, kun katsoo lättysyöttöäni, että siinä olisi kuulemma hieman parantamisen varaa. Vähän se meinaa vielä tärisyttää. Siksikin varmaan tulee ammuttua enemmän, tuumi Palola SuomiKiekko-sivustolle ennen pudotuspelien alkua.

Liigan laukaustilastossa Palola olikin kolmas 268 kudillaan. Edellä ylsivät vain Ilveksen Michael Keränen ja seurakaveri Tapparasta Nick Bailen.

– Tämä on niin monipuolista hommaa, että jos on vain laukauksen varassa, niin se ei ole kovin pitkä tie, muistutti Palola.

Palola oli viime vuonna Tapparan hopeajoukkueen toiseksi paras play off –maalintekijä kuudella osumallaan. Tiedossa siis on, että tiukempien ratkaisujen paikoissakaan Palolan kädet eivät tärise.

– Koen kuitenkin olevani vielä liigaympyröissä keltanokka. Tämä oli ensimmäinen kausi, jolloin pelasin isoja minuutteja ja olin ratkaisuhetkillä kentällä lähes koko 60 peliä.

Olli Palola istahtaa SuomiKiekko-sivuston toimittaja Panu Markkasen piinapenkki-haastatteluun vielä ennen, kuin kiekko tippuu jäähän.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen