Runkosarjan ylivoimaisesti voittanut Kärpät saa vastaansa puolivälierissä HPK:n, joka pisti tylysti Villi kortti -kierroksella Jokerit pihalle suoraan voitoin 2-0.

HPK on ollut kovassa tikissä runkosarjan loppupuoliskolla.

Kärpät saakin huippuvireisen joukkueen vastaan perjantaina alkavaan sarjaan.

– Kiva päästä pelaamaan pleijareita. HPK:lla on melkein kymmenen voittoa jo nyt putkeen, mikä herättää kunnioitusta. Keskitytään tässä avauspeliin ja yritetään lyödä siihen heti kaikki likoon. Ja se pitää muistaa, että ei näitä pudotuspelejä ole koskaan ennen niiden alkua pelattu. Lähdetään nöyrin mielin liikkeelle ja uskotaan omaan tekemiseen. Sitä kautta kohti avauskamppailua, Kärpistä Esa Pirnes pohdiskelee SuomiKiekko-sivustolle ottaen tarkasti huomioon tulevan vastuksen kovan vireen.

– Tiedostetaan totta kai heidän mahtava flow-tila. Meillä on ollut tässä aikaa keskittyä tuohon pudotuspeliavaukseen ja totta kai siellä on asioita mitä pitää vastustajasta käydä läpi ja huomioida.

– Isoin asia liittyy kuitenkin tuohon meidän omaan peliin ja siihen, että miten me sitä haluamme toteuttaa. Sitä omaa pakettia on koko runkosarjan ja harjoituspelien ajan hiottu kuntoon. Nyt sitten toteutetaan sitä pohjaa ja lähdetään taistelemaan sarjan voitosta, Pirnes lähtökohdista.

Totuttelua muutokseen

Pirneksellä itsellä kauden loppupuolisko sisälsi ison muutoksen, kun Ruotsin SHL vaihtui Suomeen, Ouluun ja Kärppien paidan päälle ripustamiseen.

Kaikki on kuitenkin lähtenyt hienosti käyntiin.

– Hyvin on päässyt joukkueeseen sisään. Toki oma kotikaupunki, 5-6 valmiiksi tuttua pelikaveria oli, niin ei tarvinnut karttaa tuolla kaupungilla käyttää. Sekin aina helpottaa sopeutumista. Joukkueessa on selkeä pelisysteemi, mikä on itselläkin aika hyvin nyt hallussa. Nyt vain pitää tuoda sitä omaa osaamista esille.

Tärkeässä asemassa olivat pelit ennen pudotuspelejä. Jos niitä ei olisi ollut, olisi urakka ollut huomattavasti vaikeampi.

– Ei siitä olisi tullut oikein mitään. Kuitenkin niin isot erot on siihen verrattuna mitä Ruotsissa oli. Pelityylit sun muut sekä esimerkiksi tuomarilinjassa on eroavaisuuksia. Ruotsissa on selkeästi tiukempi linja mailahäirinnän ja huitomisten sun muiden suhteen. Mutta nyt olen itsekin päässyt noihin muutoksiin hyvin kiinni.

Nyt sitten katseet kääntyvät HPK-puolivälieräsarjan avaukseen. Sitä varten Kärpillä on ollut kovasti odotteluaikaa, sillä runkosarja loppui jo torstaina. Yli viikon tauko on käytetty hyväksi laadukkaan harjoittelun merkeissä.

– On harjoiteltu tiukasti lyhyttä ja terävää reeniä. Keskiviikolle tuli yksi vapaaehtoinen harjoitus, mikä on ihan hyvä, että ei tule viikosta sitten niin pitkää muuten. Ja onhan tämä vähän sellaista odottelua ollut.

– Kakku on tuossa edessä, mutta sitä ei saa vielä maistaa. Mieli ja kroppa pitää vain pitää virkeänä ja perjantaina sitten liikkeelle. Sen jälkeen mennään niin pelivoittoisesti, ettei siinä sitten paljoa enää harjoittelemaan ehdi.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen