Jokerit SM-kultaan vuonna 1992 valmentanut Boris Majorov astuu isoon ruutuun tällä viikolla.

Uutistoimisto RIA Novostin mukaan Venäjän jääkiekkoliitto on kutsunut 76-vuotiaan Majorovin asiantuntijaneuvoston puheenjohtajaksi, joka tulee antamaan suosituksensa esimerkiksi Venäjän tulevasta päävalmentajasta.

Asiantuntijaneuvosto julkistetaan kokonaisuudessaan keskiviikkona ja siihen kuuluu Majorovin lisäksi muita kokeneita ja meritoituneita venäläisessä kiekossa toimineita henkilöitä.

Neuvosto antaa arvosanan Venäjän olympiajoukkueelle, joka floppasi pahasti Sotshissa. Tapetilla on myös päävalmentaja Zinetula Biljaletdinovin jatko. Venäjän kiekkoliitto tekee lopullisen päätöksen kuunneltuaan ensin kokeneita asiantuntijoita, joiden tehtävänä on auttaa liittoa.

Biljaletdinovin sopimus Venäjän kiekkoliiton kanssa päättyi virallisesti 1. maaliskuuta ja avoinna on, kuka käskee Punakonetta kevään MM-kisoissa.