Suomalainen huippumaalivahti Petri Vehanen avautuu urastaan KHL:ssä.

Kaikki oli vielä hyvin, kun Vehanen juhli KHL:n mestaruutta Ak Bars Kazanissa kaudella 2009-10. Kazanin ruorissa oli tuolloin nykyinen Venäjän päävalmentaja Zinetula Biljaletdinov.

Gagarin Cupin jälkeen alkoi Vehasen alamäki: tulokset ja tilastot huononivat. Ja kuin pisteeksi sen kuuluisan iin päälle, Kazan vaihtoi kaudella 2011-12 Biljaletdinovin vanhan liiton koutsiin Vladimir Krikunoviin, minkä jälkeen Vehanen menetti pelihuumorinsa täysin.

– Ainoa vuosi, kun minulla oli todellisia ongelmia Ak Barsissa, oli Krikunovin vetämä vuosi. En vain voinut selviytyä siitä, sillä minulla oli hyvin vaikeaa henkisesti. Meinasin pikemminkin lopettaa kuin jatkaa uraani, Vehanen avautuu Sport Business -lehdelle.

Miksi?

– Koska olin uupunut, minä yksinkertaisesti väsyin. Se tapa miten me treenasimme…En edes tiennyt, jatkaako Krikunov täällä vai ei, mutta en vain halunnut pelata hänen joukkueessaan. En vain halunnut tulla hallille. Ja jääkiekossa tärkein asia on nauttia pelistä, sinun täytyy olla iloinen, kun tulet hallille.