Norjalaisseura Vålerenga haluaa KHL:ään jo ensi kaudeksi, kuten uutisoimme.

KHL:n varapuheenjohtaja Vladimir Shalaev sanoo, ettei Vålerengalta ole tullut ainakaan vielä konkreettista hakemusta.

– En voi sanoa mitään norjalaisista. Minun pöydälläni ei ole minkäänlaista hakemusta, en ole saanut kirjettä enkä puhelinsoittoa, Shalaev sanoo Radio Sportille.

– En osaa sanoa mitään norjalaisesta seurasta.

Vålerengan seurajohtaja Jan Tore Kjaer sanoi aiemmin RIA Novostille, että seura on tehnyt tunnusteluja KHL:n suuntaan

– Olemme erittäin kiinnostuneita KHL:stä ja teemme kaiken mahdollisen sen eteen. Mutta nyt meidän on tiedettävä, että onko KHL kiinnostunut meistä vai ei? Seuraavalla kaudella liigassa on arviolta 31 joukkuetta ja jäljelle jää ainoastaan yksi paikka. Jos haluamme pelata siellä, niin parempi se on tehdä ensi kaudella, Kjaer totesi.

Shalaev lisää, ettei 32 joukkueen kiintiö ole mikään varsinainen tavoite. Sen sijaan ratkaisevaa on, että jokaisella KHL-seuralla on edellytykset pelata liigassa. Se tarkoittaa, että olosuhteet pelaamiseen ovat kunnossa niin pelipaikan kuin talouden saralla. Markkinat määräävät tulevien kausien joukkuemäärän.

Tällä hetkellä useilla venäläisillä KHL-seuroilla on talousvaikeuksia, kuten Moskovan Spartakilla ja Amur Habarovskilla. Moskovan Atlantillakin oli rahan kanssa ongelmia, mutta venäläismedian mukaan Atlantin tilanne on jo parempi.

Shalaevin mukaan sekin on siis mahdollista, että KHL:ssä pelaa lähitulevaisuudessa jopa alle 30 joukkuetta, sillä kenenkään intresseissä ei ole roikottaa KHL-seuroja, joilla ei ole taloudellisia edellytyksiä selvitä edes kaudesta.