Kärppien tshekkitähdelle tuntuva pelikielto potkaisemisesta

© Kuva: Ilari Isotalo

Kärppien tshekkihyökkääjälle Ivan Humlille on määrätty tuntuva pelikielto Lukko-pelin tapahtumista.

Huml potkaisi Lukon kapteenia Harri Tikkasta ottelun päätöserässä ja sai tilanteesta ottelurangaistuksen. Lopulta pelikiellon pituus oli kolme peliä.

– Luistimella suoritettu vastustajan potkaiseminen on erittäin tuomittava ja jääkiekkoon kuulumaton teko. Tätä osoittaa se, että pelkästään potkaisemisen yritys on säännöissä määritelty ottelurangaistuksella rangaistavaksi teoksi. Luistimella suoritettuun potkaisuun liittyy aina riski loukkaantumisesta, kurinpitäjä Sampo Liusjärvi kertaa kurinpitopäätöksessä.

– Tekoa kokonaisuutena arvostellen ja ottaen huomioon liigan kurinpitokäytännössä potkaisuista määrätyt pelikiellot, katson, että nyt käsittelyssä olevasta potkusta määrättäisiin kahden ottelun mittainen pelikielto. Humlille on kuitenkin määrätty liigan kurinpitomenettelyssä pelikieltoja, jotka tulee ottaa rangaistusharkinnassa huomioon. Humlille on määrätty pelikieltoa päähän kohdistuvista taklauksista (15/2011-2012 ja 16/2012-2013). Humlin rangaistushistorian huomioon ottaen katson, että oikea rangaistus on kolmen ottelun pelikielto.

Koko kurinpitopäätös löytyy täältä.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.