Jokereiden luotsi tuomarilinjasta: ”Ihan loistavaa – viimeisen päälle jämäkästi vihelletty”

© Kuva: Juha Tamminen

Jokereiden päävalmentaja Tomek Valtonen otti mielenkiintoisen linjan kommentointiin muun muassa lauantain Kärpät-pelin tuomarointiin liittyen.

Kärpät siirtyi ottelussa johtoon selkeästi korkealla mailalla tehdyllä osumalla. Perään Jokereille tuomittiin heppoisesti jäähy, minkä aikana kotijoukkue siirtyi Oulussa 2-0-johtoon.

Pelin aikana Valtonen ja Jokereiden penkki kävi kuumana päätöksille, mutta ottelun jälkeen oli toinen ääni kellossa.

– Mun mielestä (tuomaritoiminta) oli ihan loistavaa. Viimeisen päälle jämäkästi vihelletty. Jotenkin tulee aina turvallinen olo kun (Aleksi) Rantala ja (Stefan) Fonselius ovat tuomareina. Sen tietää, että sieltä tulee johdonmukaisia päätöksiä ja linja pysyy koko pelin ajan samana. He pystyivät tänäänkin ihan samaan suoritukseen, Valtonen heitti SuomiKiekko-sivustolle.

Entä mitä Kärppien ensimmäisessä maalissa tapahtui?

– Ei se mun mielestä ollut korkea maila, kun he sanoivat ettei se ollut korkea maila. Tuomareiden päätöstä pitää aina kunnioittaa. Ollaan tehty ja tullaan jatkossakin tekemään niin, Valtonen tuumasi.

Tappiosta huolimatta Jokereiden suorituksesta löytyi paljon positiivista.

– Hyvä peli meiltä. Ensimmäiseen erään tuli muutama helppo maali, mutta muuten pelattiin hyvä ja ehjä peli. Toinen erä oli jo meidän ja kolmas oli sitten ihan yhtä päätä.

Kärpät vei ottelun nimiinsä lukemin 5-3.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen