Tuomaritoiminta nousi esille Raumalla kuuman ottelun loppuhetkillä, kun Lukko päihitti HIFK:n aivan päätöshetkien maalilla lukemin 2-1.

Lauri Tukonen pääsi iskemään voittomaalin vain reilut puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua HIFK:n hölmöiltyä kaksi miestä lähes putkeen jäähylle.

Helsinkiläisten maalilla vieraita pystyssä pitänyt Joakim Lundström oli syystäkin turhautunut.

– Erikoinen ilta. En tiedä, mitä tästä pystyy sanomaan, mutta todella turhauttavaa hävitä tuolla tavalla tuollaisiin jäähyihin, ruotsalaisvahti hämmästeli SuomiKiekko-sivustolle.

Kaikki alkoi Ilkka Mikkolan saamasta viisiminuuttisesta. Sen avulla vieraat nousivat tasoihin, kun Jason DeSantis yllätti siniviivavedollaan Ryan Zapolskin.

– Jos tuomareista tuntui, että he antoivat väärän jäähyn, ei heidän tule yrittää kompensoida sitä.

Tuukka Mäkelän ja Mikko Jokelan kahden minuutin väkivaltaisuusjäähyt olivat torjujan mielestä vähintäänkin kyseenalaisia tuomioita.

– Ensimmäisessä hän seisoi patjani takana. Ja se näytti kuin hän olisi kaatunut siihen. Toisessa taas oli taistelu kiekosta. Mutta jos olemme alivoimalla kaksi minuuttia ennen ottelun loppua, meidän myös täytyy taistella kiekosta!

Samaan hengenvetoon Lundström kertasi kuitenkin myös joukkueena olleen parantamisen varaa.

– Meidän olisi toisaalta myös itse pitänyt ratkaista peli omista paikoistamme. Vaikka tämä harmittaa, en voi sanoa pelin ratkenneen kokonaan tähän. Meidän olisi pitänyt iskeä aiemmin.

Ilari Isotalo, Rauma
Twitter: @IlariIsotalo

Miten Joakim Lundström päätyi HIFK:n maalille? Entä mitä sanottavaa hänellä on KHL:stä ja personaallisista suomalaisvalmentajista? Lue siitä lauantaina SuomiKiekko-sivustolta!