Sean Bergenheim on yksi kuluvan NHL-kauden suurimmista kotimaisista yllättäjistä. Vaikeista lähtökohdista kauteen tullut Bergenheim pelaa parhaillaan yhdessä NHL:n kuumimmista ketjuista. Suomalaislaituri kehuukin ketjun kemiaa estoitta SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

Sean Bergenheim, 29, pelasi ensimmäiset NHL-ottelunsa kaudella 2003-04. Silloin New York Islandersi paidassa helsinkiläinen esiintyi 18 ottelussa. Sittemmin otteluita maailman parhaassa liigassa on kertynyt 400 lisää nostaen ”Bergyn” kokonaissaldon 417 NHL-otteluun.

Matkan varrella Islandersin lisäksi Tampaa ennen Floridaa edustanut laitahyökkääjä on päässyt pelaamaan mm. Aleksei Jashinin ja Vincent Lecavalierin johtamissa ketjuissa. Silti laituri haluaa nostaa uraltaan esiin juuri nykyisen ketjunsa Floridassa.

Kemiat Aleksander Barkovin ja Brad Boyesin kanssa toimii erinomaisesti.

– Hyvien pelaajien kanssa on tullut pelattua. Islandersissa Yashinin ja Robert Nilssonin kanssa oli hyvä kemia. Mutta kyllä tämä nykyinen ketju on varmasti kemioiden osalta paras, missä olen pelannut. Tiedämme tasan tarkkaan koko ajan, missä kukakin jäällä menee, Bergenheim sanoo SuomiKiekko-sivustolle.

Ketjun peli on juuri nyt huikeaa katseltavaa. Luotujen maalipaikkojen määrä ottelusta toiseen on kovalla tasolla. Ketjun peli perustuu yksinkertaisiin asioihin: työmoraaliin ja epäitsekkyyteen.

– Tässä ketjussa on kaikkea. Näemme kenttää hyvin, etenkin Sasha ja Boyes. Syötetään, kun pitää ja lauotaan, kun pitää. Ei kauheasti tykätä kuskata kiekkoa. Lisäksi tehdään kyllä paljon duunia ja karvauksen kautta on saatu paikkoja, Bergenheim selventää.

”Pirun kiva pelata”

Miinusta ketjulle tulee tehottomuudesta. Kymmenen maalia toistaiseksi tehnyt Bergenheim olisi helposti voinut jo tuplata maalimääränsä. Viimeistelyyn jos ketju saa huolellisuutta, tehot vain lisääntyvät.

– Aina se harmittaa, kun ei mene sisään. Ollaan tuhlattu paljon ja paremmalla prosentilla pitäisi laittaa sisään, sillä paikkoja on todellakin ollut ja tuntuu, että joka pelissä niitä vain tulee.

Bergenheimille itselleen kausi on ollut iso voitto, vaikka se kesken onkin. Lonkka- ja nivusoperaatioden jäljiltä puolentoista vuoden tauolta kauteen tullut Bergenheim on löytänyt luisteluunsa parhaan terän vasta viime aikoina.

– En mä tiedä, olenko mä onnistumisista sen enempää nauttinut. Mutta pelaamisesta tuossa ketjussa olen todellakin nauttinut. Ihan pirun kiva ollut pelata jätkien kanssa. Ainahan se hyvä tunne on, kun maaleja pystyy tekemään. Niitä kyllä tulee, kun luodaan paikkoja, sympaattinen Bergenheim linjaa SuomiKiekko-sivustolle.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala