Sami Vatanen: ”Kyllähän se v*tuttaa”

© Kuva: Getty Images

Anaheim Ducks lähetti kuluvalla viikolla Sami Vatasen farmijoukkue Norfolk Admiralsiin AHL:ään. Vatanen myöntää, että farmiin joutuminen harmittaa, mutta ei jyväskyläläinen sitä ole jäänyt murehtimaan. Lisää töitä, toteaa Vatanen SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

Sami Vatasen, 22, farmiin lähettämisessä oli mukana myös NHL-politiikkaa. Kun Ducks-puolustaja Luca Sbisa palasi loukkaantuneiden kirjoista, oli Ducksilla yksi pelaaja liikaa kokoonpanossaan. Käytännössä vaihtoehdot farmiin olivat Vatanen ja ruotsalaispuolustaja Hampus Lindholm.

Suomalais-ruotsalainen kaksikko nimenomaan siksi, että heillä on kaksisuuntaiset sopimukset, jolloin pelaajan voi laittaa farmiin ilman, että pelaaja joutuu menemään ns. waiver-listan kautta.

Waivereista voi pelaajan poimia mikä tahansa NHL-joukkue korvauksetta.

– Kyllähän se alaslähtö aina v*tuttaa. Mutta ei siinä auta sen kummemmin asiaa jäädä murehtimaan. Se kuuluu tähän hommaan, että joskus joutuu farmiin. Pääasiassa se kuitenkin vain nostaa motivaatiota. Pitää nyt vaan tehdä lisää hommia, Vatanen sanoi torstaina SuomiKiekko-sivustolle.

Vatanen, joka pelasi alkukaudesta AHL:ssä kaksi ottelua (1+2) alkoi viime aikoina päästä yhä paremmin NHL-vauhtiin mukaan. Hauskaa farmikomennuksessa onkin, että Vatanen on edelleen Ducksin puolustajien maalipörssin kärjessä kuudella maalillaan.

– Olin etenkin loppuvaiheessa ihan tyytyväinen. Alkoi oma peli löytyä ja ainakin nyt näki sen, että pystyy tuossa sarjassa pelaamaan. Siinä mielessä ihan positiivisilla mietteillä tässä on. Nyt vaan entistä kovemmin hommia, JYP-kasvatti jatkaa.

Tulokaskauttaan pelaavan Vatasen kehityspuolella puolestaan on ainakin tasaisuus. Hyvien otteluiden rinnalle mahtui ajoittain myös virheitä.

– Tasaisuus on se suurin asia, ettei pelin taso heittele kauheasti. Raskaassa tahdissa tuolla kuitenkin pelataan ja ehkä siihen ei ihan vielä ole tottunut ja painimaan siellä isoja miehiä vastaan. Tasaisuus on aina nuorelle pelaajalle iso juttu.

Vatasen tilanne Anaheimissa ei kuitenkaan ole helppo. Joukkuella on koko NHL:n, kenties, laadukkain ja levein puolustuskalusto. Anaheimin onkin huhuttu olevan kaupoilla jonkin puolustajiensa kanssa. Vataselle voisi jopa olla parempi löytää isompi rooli muualta.

– En ole kyllä tällaisia asioita miettinyt pätkääkään. Ei tässä muuta ehdi miettiä, kun että pääsisi tuossa porukassa pelaamaan. Toi on tosi hieno joukkue olla mukana ja hienosti on pelattu, Vatanen päättää.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala