KHL:n varapuheenjohtaja Vladimir Shalaev kommentoi Moskovan Spartakin tilannetta. Spartak on talousvaikeuksissa ja KHL on vipannut sille jo kahdesti rahaa vieraspelien pelaamiseen ja osittain pelaajien palkkojen maksamiseen.

Championat-sivusto väitti perjantaina, että Spartak siirtyisi ensi kaudeksi sarjatasoa alemmaksi VHL:ään. Samaisen sivuston mukaan KHL:ää kiinnostaisi enemmän liigan laajentaminen, joten Spartakin kaltaiset ongelmaseurat saisivat tehdä tilaa esimerkiksi eurooppalaisille seuroille.

Shalaev ei allekirjoita väitettä, että KHL haluaisi eroon Spartakista.

– En voi käsittää, että mistä tämä tieto on peräisin. Seuralta ei ole saatu minkäänlaisia virallisia tietoja. Me emme tiedä, mitä Spartak aikoo tehdä, Shalaev sanoo Sovetski Sport -lehdelle.

– Ainoastaan yksi asia on selvä. Liiga on kategorisesti kieltänyt, että Spartak luopuisi nyt sarjasta. He tulevat tasan tarkkaan pelaamaan tämän kauden loppuun. Se mitä tapahtuu jatkossa, sitä ei KHL päätä, vaan Spartak.

Shalaev lisää, että KHL haluaa Spartakin jatkavan sarjassa myös tulevaisuudessa. KHL ei voi kuitenkaan toimia moskovalaisseuran hätäkukkarona, kuten tällä kaudella.