Antti Raannan NHL-ura etenee hyvin aikataulussa, sillä raumalaismaalivahti on vihdoin saanut luvan seuralta hankkia asunnon Chicagosta. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, ettei Raanta enää tämän kauden aikana palaa farmijoukkue Rockford ice Hogsiin.

Antti Raanta, 24, pääsi toissapäivänä vihdoin pelaamisen makuun yhdeksän päivän tauon jälkeen, kun Chicago kaatoi sunnuntai-iltana kotonaan Edmontonin 5-3. Raannalle ottelu jäi mieleen Patrick Kanen erikoisesta omasta maalista, jota suomalainen seurasi siirretyn rangaistuksen aikana vaihtoaitiosta.

– Tuli vähän sekava olo siitä. Ei tavallaan pelin aikana sitä oikein tajunnut. Tuntui, että peli on 2-1, mutta taululla oli 2-2. Pelin jälkeen tuntui kans oudolta, että kolme maalia meni, vaikka ei ollut paljon töitä. Vaikka oikeasti meni vain kaksi itelle, Raanta muistelee nauraen SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

Raanta kohensi voiton myötä voittosaldonsa komeisiin lukemiin 12-1-3. Rannan voittoprosentti NHL:ssä (75%) on kovaa luokkaa, ja toisin kuin Suomessa, Pohjois-Amerikassa maalivahdeista puhuttaessa ensimmäisenä katsotaan nimenomaan voittosaraketta.

– Joo, Suomessa tää on ihan eri asia. Siellä katsotaan torjuntaprosenttia ja jos se on alle 92, oot tyyliin alisuorittanut. Olen pystynyt pitämään pelit tasaisina, ja jätkät on sitten hoitaneet lopun. Sillee mennyt hyvin, Raanta linjaa kauttaan.

Palauttelut muuttohommissa

Sunnuntain ottelun jälkeen Raanta hoiti palauttelut muuttohommissa. Yötä myöten Chicagon ja Rockfordin väliä ajellut (n. 1.5h suuntaansa) Raanta haki kihlattunsa kanssa tavarat Rockfordista, sillä Chicago antoi viimein Raannalle luvan hankkia asunnon Chicagosta, mikä käytännössä tarkoittaa Raannalle paikkaa NHL:ssä loppukaudeksi.

Aiemmin Chicago lähetti Jason LaBarberan AHL:ään ja viime viikolla toinen haastaja Nikolai Khabibulin oli olkapääoperaatiossa, joka pitää veteraanin sivussa kaukaloista 4-5 kuukautta.

– Kyllähän siitä lähti samantien pari puhelua Suomeen. Jonkinlainen kivi putosi kyllä sydämeltä. Vaikka se oli vain yksi kirjekuori joukkueenjohtajalta, missä oli englannin kieltä, niin oli se henkilökohtaisesti aika iso juttu, Raanta hymyilee.

– Mutta kehitys loppuu tyytyväisyyteen. Ei tässä viitti alkaa henkseleitä paukuttelemaan. Jos ei tuolla kohta saa kiekkoakaan kiinni, niin ei siinä varmaan mee kauaa, että pääsee takas farmin puolelle. Nyt lisää töitä ja kaikki peliin, raumalainen kiirehtii lisäämään.

Lähipäivät Raannalla perheineen menee asuntoa Chicagosta etsiessä. Samaan aikaan suomalaismaalivahti haluaa kuitenkin pitää yllä kovan vireen ja haastaa ykkösvahti Corey Crawfordin, jolla ei muuten ole voittoakaan vielä vuonna 2014, yhä tiukemmin.

– Totta kai sitä haluaa pelata. Luukulla istuminen ei kuitenkaan ole sitä siisteintä hommaa. Töitä pitää tehdä ja ansaita peliaikaa muutenkin kuin vain Crawfordin levon vuoksi. Mitään ei saa antaa ilmaiseksi treeneissäkään, hyväntuulinen Raanta lopettaa.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala