Taituruutta ja tulevia supertähtiä – seuraa heitä alkavissa nuorten MM-kisoissa!

Tapaninpäivänä alkavat nuorten MM-kisat sisältävät totutusti paljon taitoa, intoa ja vauhtia.

Monessa mielessä yksi kauden kiinnostavimmista turnauksista esittelee samalla monta tulevaisuuden tähteä, kun alle 20-vuotiaat kiekkotoivot iskevät yhteen.

SuomiKiekko-sivusto poimi pelaajia, joita kannattaa laittaa erityisesti seurantaan.

Erityisesti suurmaat, kuten Kanada, USA, Ruotsi ja Venäjä pursuavat tulevaisuuden toivoja, mutta mukaan on yritetty poimia mahdollisimman monipuolisesti eri mielenkiintoisia nimiä Leijonien ulkopuolisista ryhmistä.

Andrei Vasilevski (MV), Venäjä

Venäjän maalilla pelaava Vasilevski kuuluu Euroopan lupaavimpiin torjujiin. Ensimmäisen kierroksen varaus kesältä 2012 on jo nyt noussut isoon rooliin Salavat Julajevin KHL-ryhmässä. Tulee olemaan isossa roolissa Malmössä, mikäli Venäjä mielii kisoissa pitkälle.

Jon Gillies (MV), USA

Toinen isokokoinen ja lupaava torjuja, jonka nimi kannattaa laittaa jo nyt muistiin. Flamesin varaama Gillies osoitti jo harjoituspelissä Suomea vastaan tasonsa. 196-senttisellä jenkillä on vahva alkukausi takana, nyt tarjolla on myös isoa roolia U20-maajoukkueessa. Lähtökohtaisesti yksi kisojen parhaita torjujia.

Aaron Ekblad (P), Kanada

Yksi kisojen kenties puhutuin puolustajalupaus on nuori Ekblad, jota pidetään mielenkiintoisena nimenä myös ensi kesä varaustilaisuutta silmäillen. Kanadalainen on isokokoinen, mutta myös yllättävän taitava pakki, joka osallistuu mielellään hyökkäyksiin mukaan. Hän ehti väläytellä jo terävää ja tarkkaa laukaustaan jo harjoitusottelussa Suomea vastaan.

Nikita Zadorov (P), Venäjä

Rasmus Ristolaisen kanssa pelipaikasta taisteleva venäläisjärkäle tuo voimaa ja kokoa taitavan ryhmän alakertaan. Sabres-pakki ehti kokeilla alkukaudesta myös taalajäillä, nyt tarjolla on isoa roolia U20-kisoissa. Kova laukaus kuuluu herran vahvuuksiin. Sen kanssa myös Nuoret Leijonat saa olla tarkkana alkulohkossa.

Connor McDavid (H), Kanada

Hyökkäyspäässä kisojen yksi seuratuimpia nimiä on vasta 16-vuotias McDavid. Erittäin lahjakasta hyökkääjää on ehditty jo jääkiekon emämaassa verrata Sidney Crosbyyn, mikä kertoo odotusten ja talentin määrässä. Turnaukseen valmistavat pelit ovat osoittaneet, että nuori kanadalainen on jo nyt kärkikastia tälle tasolle.

Radek Faksa (H), Tshekki

Kärkimaiden osalta hivenen kapeammalla materiaalilla lähtevä Tshekki on saanut kisoihin muutaman nuoren ässän. Heistä yksi suurimpia nimiä on Faksa, joka on 13. varaus kesältä 2012. Tshekkiläiseksi hyökkääjäksi Stars-lupaus on pelityyliltään poikeuksellisen fyysinen. Mikäli joukkue mielii miekkailla pohjoisamerikkalaisia vastaan tosissaan, odotetaan Faksalta etunenässä paljon.

Jack Eichel (H), USA

17-vuotias Eichel on potentiaalinen yllättäjä tämän vuoden jenkkiryhmässä. Lupaava hyökkääjä on osoittanut jo kisoja edeltävissä peleissä lupaavia näyttöjä, joten on kiinnosavaa nähdä, mitä sentteri saa aikaiseksi ensimmäisissä U20-kisoissaan. Yksi maan lupaavimpia nimiä tulevaisuutta silmäillen.

Alexander Wennberg (H), Ruotsi

Jarmo Kekäläisen ykkösvaraus viime kesältä on isossa roolissa, kun Ruotsi isännöi kotikisojaan. Jo harjoituspelit ovat osoittaneet, että tulee olemaan isossa roolissa tämän vuoden joukkueessa. Monipuolinen pelintekijä, joka lukee peliä erittäin hyvin.

Marko Dano (H), Slovakia

Viime vuosina kärjestä juniorituotannon suhteen enemmän ja enemmän jäänyt Slovakia saa kisoihin viime kesän ykkösvarauksensa. Myös Dano on Kekäläisen ensimmäisen kierroksen varauksia. Nyt 19-vuotiaalla hyökkääjällä on paljon tehtävää, mikäli Slovakia aikoo välttää karsintasarjan.

Mikhail Grigorenko (H), Venäjä

Venäjän kiistaton ykköstähti on Buffalo Sabresista tuttu Grigorenko, joka ehti dominoida jo viime vuonna samoja kisoja. Pelinluku venäläistähdellä on loistavaa ja kädet käyvät kovaan tahtiin. Rooli tuskin pienenee Ufasta, joten tämä kaveri kannattaa jo painaa nyt jo mieleen. Jos se nimittäin ei siellä jo ole viime kisoista.

Nuorten MM-kisat alkavat 26.12 Malmössä.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo

LEIJONAT PUREE JENKKIÄ MATKALLA KULTAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️