Nummelinille EHT-kutsu ei automaatio: ”Paljon pohdittavaa sen suhteen keitä haluavat nähdä”

© Kuva: Ilari Isotalo

Lukon riveissä Petteri Nummelin on päässyt jälleen pelikuntoon oltuaan useamman pelin ajan sivussa aivotärähdyksen jälkioireiden takia.

Samalla kutsu tuli myös Sotshin EHT-turnaukseen, minne matkaaminen tapahtuu liigan joulutauon alkaessa lauantain kierroksen jälkeen.

Paluu kaukaloihin on maistunut Nummelinille, minkä hän myöntää suoraan.

– Kuuteen viikkoon taitaa olla kolme ja puoli peliä alla. Täytyy sanoa, että kivaa se pelaaminen on, Nummelin tuumaa SuomiKiekko-sivustolle.

– Ja kyllä se pelirytmi sieltä nopeasti sitten löytyy. Tässä on monta vuotta pelattu kuitenkin, niin tietää, että sieltä se nopeasti sitten tulee, kokenut puolustaja jatkaa.

Nummelin nimettiin jo Karjala-turnaukseen aiemmin syksyllä, mutta sinne hän ei päässyt loukkaantumisen takia. Nummelin ei kuitenkaan pitänyt automaationa sitä, että kutsu tulisi varmasti seuraavaan turnaukseen heti tervehtymisen jälkeen.

– En usko, että maajoukkueessa automaatiota on mikään. Täällä on kuitenkin niin hyviä pelaajia ja luulen, että siinä on ollut valmentajilla paljon pohdittavaa ja mietittävää, että keitä pelaajia he haluavat nähdä ennen Sotshia ja MM-kisoja varten myös.

Ilolla Nummelin otti joka tapauksessa kutsun Leijonien puolelle vastaan, kuten aina.

– Totta kai. Maajoukkueeseen on aina hieno mennä. Pääsee katsomaan, että mihin rahkeet riittävät kansainvälisissä peleissä.

Seurajoukkueen puolella Lukossa homma on kulkenut viime aikoina oikein vahvasti. Tekemisen taso on noussut korkealle pykälälle Nummelinin mielestä.

– Ollaan löydetty rutiinitaso aika hyväksi viime aikoina. Vaikka tulee välillä huonoja hetkiä, niin niistä ei sitten ihan katastrofeja tule. Esimerkiksi Kärppiä vastaan roikuttiin sillä rutiinitasolla johonkin asti, mutta ei vaan ihan sitä kärkeä löydetty.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen