Valtava loukkaantumissuma sekä tärkeitä avainpelaajia U20-joukkueen mukana. Pudotuspeleihin vielä mielivän KalPan tilanne on viime kierroksilla ollut kaikkea muuta kuin helppo.

Kun jo kokonaisen kokoonpanon kasaan saaminen on tuottanut vaikeuksia, on seura joutunut lainaamaan pelaajia vähän sieltä täältä.

Samalla ryhmä on pakotettu nostamaan enemmän ja enemmän nuoria pelaajia mukaan Liigan mukaan.

– Onhan se haastava tilanne, mutta ei se voivottelemalla parane. On yritetty käydä silti samoja asioita joukkueen kanssa läpi, päävalmentaja Jari Laukkanen pohti SuomiKiekko-sivustolle.

Sunnuntaina joukkue haki kolme tärkeää pistettä Turussa, kun TPS kaatui puolustustaistelun jälleen 3-1. Laukkanen harmitteli kokoonpanojen muutosten näkyneen erityisesti viisikkopelissä.

– Sen mukaan yritetään tehdä hommia koko ajan. Kyllähän se erityisesti yhteispelaamiseen vaikuttaa, mutta tänään raavittiin sitten taistelemalla pisteet.

Nuorilta vahvoja sisääntuloja

Joukkueen positiivisinta antia viime kierroksilla onkin ollu nuorten pelaajien esiinmarssi joukkueen kokoonpanoon.

– Olen yrittänyt miettiä ja samalla myös myydä eteenpäin, että tämä on myös mahdollisuus. Moni nuori ja kokeneempi pelaaja on sen myötä saaneet paikkoja näyttää, Laukkanen pohti.

– Se energia ja ennakkoluulottomuus, mitä heillä esimerkiksi tänään nähtiin, oli hyvää luokkaa.

Sunnuntaina esimerkiksi vasta 18-vuotias Joonas Lyytinen puolusti ykkösen pakkiparissa.

– Hän taisi pelata tänään ensimmäisen vieraspelin. Ja sekin on varmasti pojalle uusi kokemus. Tänään oli selkeästi enemmän vaikeuksia, mitä kahdessa ensimmäisessä kotiottelussa, mutta yhtälailla rohkeaa ja ennakkoluulotonta peliä pelasi taas, valmentaja kehaisi.

Eniten huomiota Turussa sai 20-vuotias hyökkääjä Joona Harjama, iski uran avausmaalinsa Liigassa.

– Lahjakas kiekkoilija, jolle kyllä soin onnistumisen. Joonalla on todella toki rikkonainen syksy – olisi voinut ilman kahta loukkaantumista tehdä varmasti isompaa läpimurtoa jo syksyn aikana. Hän on tehnyt hyvin töitä ja ollut nyt valmis pelaamaan, Tuokkola ihasteli.

Kolme pistettä Turussa tulee joukkueelle enemmän kuin tarpeeseen. Vaikeasta tilanteesta huolimatta Laukkanen näki ryhmän jatkon positiivisena.

– Nyt harjoitellaan taas hieman ennen uudenvuoden taukoa. Ja sen jälkeen vielä yhdet treenit ennen seuraavaa peliä. Josko sillä saadaan tiivistettyä ryhmää taas parempaan suuntaan.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo