TOP 5: Liigan kovimmat paluumuuttajat

© Kuva: Ilari Isotalo

Liigakausi on saavuttanut ensimmäisen maajoukkuetauon ja on aika katsastaa parhaita paluumuuttajia tähän mennessä.

Kiekkoministerit Ilari Isotalo ja Ilari Savonen listaavat kukin heidän mielestään viisi alkukaudella parhaiten suoriutunutta paluumuuttajaa.

Rajana paluumuuttajissa on se, että pelaaja on pelannut muissa liigoissa vähintään viimeiset kolme kautta.

Isotalo:

5. Mika Pyörälä, Kärpät

– Kokenut hyökkääjä on tuonut paljon osaamista Kärppien hyökkäykseen. Vuodet ulkomailla ovat tuoneet entisestään monipuolisuutta ja järkeä pelaamiseen.

4. Petteri Nummelin, Lukko

– Nivusen kanssa paininut puolustaja on ollut kaikissa pelaamissaan peleissä odotetun vahva. Kiekollinen osaaminen yhä poikkeuksellista Liigaan. Myös laukaus lähtee terävästi ja tarkasti. Pystyy pelaamaan sekä pakin että hyökkääjän tontilla.

3. Lasse Kukkonen, Kärpät

– Kokenut pakki on Kärppien tämän hetken henkinen johtaja. Ja pelikin kulkee yhä enemmän kuin hyvin. Monipuolinen rooli puolustuksen moottorina on viimeistään hiljentänyt maajoukkuepeleistä tutut kitisijät.

2. Jussi Markkanen, SaiPa

– SaiPan maalille palannut omistaja on tuonut ryhmään muutakin kuin laadukasta torjumista. Alakerran johtaja, jonka myötä nuori pakisto on kasvanut henkisesti vähintään 10 senttiä per naama.

1. Niklas Hagman, Ässät

– Toinen herra, jonka osaaminen ei näy pelkissä pisteissä. Mutta kun tehopuolikin toimii, on Hagman kiistatta yksi Liigan alkukauden parhaita pelaajia. Suoraviivainen hyökkääjä on jo osoittanut, ettei tullut Poriin jäähdyttelemään.

Savonen:

5. Juuso Puustinen, HIFK

– Pakko jättää tylysti omalta listalta Nummelin pois ja nostaa omana nimenä Puustinen esille, sillä hän on ollut HIFK:n alkukauden ylivoimaisesti positiivisin suorittaja. Vahva, vaarallinen. Palannut väkevästi liigakartalle.

4. Mika Pyörälä, Kärpät

– Pyörälä on ollut loppupeleissä erittäin iso pala vahvan alkukauden pelannutta Kärppiä. Pyörälän vierellä loukkaantumisista viime kausien aikana kärsinyt Jari Viuhkola on tehnyt väkevän paluun vahvojen hyökkääjien kartalle. Nimenomaan Pyörälä on ollut se lenkki, joka on loppupeleissä saanut Kärppien ykkösketjun pelin toimimaan mainiosti. Todella iso pelaaja oululaisjoukkueelle.

3. Niklas Hagman, Ässät

– Hagmanilla homma lähti kulkemaan mainiosti muutaman kierroksen jälkeen. Tehnyt tukun tärkeitä osumia Ässille ja ollut suoranainen hyökkäyspelin moottori. Todella iso pelaaja Ässille, näyttää vahvaa esimerkkiä ja on yksi joukkueen isoista liidereistä.

2. Jussi Markkanen, SaiPa

– Nostan Markkasen suorituksen erittäin korkealle. 38-vuotias vahti palasi sinne, mistä hän aikanaan ponnisti isompiin ympyröihin. Seuran osaomistaja on ollut itse huikeus lappeenrantalaisjoukkueen maalilla. Todella iso voimavara, todella rautainen ammattilainen. Mikä paluu takaisin liigaan.

1. Lasse Kukkonen, Kärpät

– Mitenkään suuremmin oululaisnäkökulmasta katsomatta rankkaan kuitenkin Kukkosen paluun kaikista kovimmaksi alkukauden suhteen. Kärppien vahvan suorittamisen takana Kukkonen on ollut mielettömän tärkeä mies. Johtaa todella isolla esimerkillä kentällä, blokkaa, puolustaa väkevästi, käy ylivoimalla iskemässä maalin edustalta osumia, pelastaa kahdella nollaa vastaan -tilanteita ja mitä vielä. Vaatii paljon joukkueelta, joka on vastannut huutoon. Loistavia otteita Kukkoselta koko alkukauden ajan.