Ruotsalaisvahti harmitteli Hagmanin osumaa: ”Hän pääsi huijaamaan pahasti”

© Kuva: Getty Images

Helsingin EHT-turnauksen parhaaksi maalivahdiksi valittu Henrik Karlsson oli voitetun Suomi-pelin jälkeen voitosta huolimatta hieman harmissaan.

Entisen seurakaveri Niklas Hagmanin 2-2-tasoitus jäi nyppimään isokokoista ruotsalaisvahtia.

– Se jäi harmittamaan. Ennakoin tilanteessa liikaa ja hän pääsi huijaamaan minua pahasti. Mutta hän on hyvä pelaaja, vahti kertasi SuomiKiekko-sivustolle.

Onko mahdollista, että maalista tulee jälkikäteen kuittailua?

– Hän tuli jo naureskelemaan tilanteesta. Harmi, sillä ehdin itse kuittailla jo ennen maalia kolmannessa erässä ottamastani torjunnastani, minkä otin hänen vetoonsa, Karlsson naureskeli.

Hyviä näyttöjä MM-kisoihin

Muuten Skellefteå AIK:ta edustava torjuja voi olla tyytyväinen turnaukseensa. 198-senttinen vahti oli joukkueensa kulmakiviä molemmissa voittopeleissä.

– Tämä oli kokonaisuutena hyvä turnaus. Peli kulki ja katsomossa riitti tunnelmaa. Voimme olla tyytyväisiä omaan tekemiseemme.

Kolmen Pohjois-Amerikassa vietetyn vuoden jälkeen takaisin Ruotsiin palannut vahti kertasi omien tavoitteiden olevan kovat myös jatkossa MM-kisojen suhteen.

– Nämä EHT-pelit ovat hyviä paikkoja pelata ja antaa näyttöjä. Tämä on ollut hyvä ratkaisu palata takaisin Eurooppaan – pääsee pelaamaan paljon hyvätasoisia pelejä sekä seurajoukkueessa että maajoukkueessa.

Olympialaiset ovat isokokoisen vahdin mukaan utopiaa, mutta MM-kisat kiinnostavat torjujaa.

– Ne ovat kisat, joihin kilpailemme tämän ryhmän kanssa. Vuosi on pitkä, mutta tarkoitus on antaa kovat näytöt sitä varten, Karlsson kertasi.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo