Jori Lehterä Sotshin läheisyydestä: ”Jokainen antaa enemmän”

© Kuva: www.hcsibir.ru

Lähestyvät Sotshin talviolympialaiset alkavat pikkuhiljaa kolkutella myös potentiaalisten Leijona-pelaajien takaraivossa. Jori Lehterä kertoo SuomiKiekko-sivuston haastattelussa ”osallistuvansa mieluummin kisoihin kuin treenaavansa kuukauden Novosibirskissä”.

Sotshin olympialaiset häämöttävät jo edessä. Miten se näkyy kaukalossa torstaina alkavassa Euro Hockey Tourin Karjala-turnauksessa?

Veikkaan, että kaikki antavat piirun verran enemmän kuin yleensä, vaikka totta kai kaikkiin peleihin lähdetään sata lasissa. Pieni ekstra tulee varmasti, koska kaikki haluavat sinne mukaan. En ole koskaan ollut olympialaisissa, olen vain kuullut että se on mahtava tapahtuma. Mieluummin olisin siellä kuin treenaisin kuukauden Novosibirskissä. Tuossa on kaksi vaihtoehtoa ja ainakin itse lähden huomenna tekemään niin paljon hommia, että paikan sieltä ansaitsisin.

Miten arvioit sentterinä mahdollisuuksiasi nousta Sotshin koneeseen Mikko Koivun, Mikael Granlundin, Sasha Barkovin, Valtteri Filppulan ja kumppaneiden joukossa?

On maalivahdeille ja pakeillekin kovasti kilpailua. En ole seurannut NHL:ssä yhdenkään suomalaisen pelejä. Minulla ei ole mitään hajua heistä, vaan lähinnä olen katsonut miten suomalaiset ovat pärjänneet KHL:ssä. Keskityn omaan hommaani ja annan kaikkeni. Minun on turha miettiä, kuka sinne valitaan ja miksi. Annan itsestäni kaiken ja jos se riittää niin upea juttu. Jos ei, niin menen takaisin treenaamaan Novosibirskiin.

Suomen isännöimä Karjala-turnaus alkaa torstaina ottelulla Venäjää vastaan. Mitä voi odottaa?

En ole katsonut yhtään Venäjän kokoonpanoa. Tietenkin heillä on taitavia äijiä ja joukkue on aina vaarallinen, vaikka pelaajat vaihtuisivatkin paljon. Se on ihan sama kuka siellä kynäilee, niin sillä on varmasti hyvät kädet. Treeneissä ilmapiiri on näyttänyt hyvältä ja systeemit ovat uponneet jengiläisiin. Odotan hyvää turnausta.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille