Antti Raanta: “Yhtä huonot jutut täällä on kuin Porissa”

Viime kevään sensaatiomaalivahti Antti Raanta tekee uutta aluevalloitusta NHL:ssä. Hallitsevan mestarin, Chicago Blackhawksin, mukaan nostettu Raanta nauttii NHL-arjestaan täysin rinnoin. Ensimmäiset NHL-minuutitkin tulivat menneellä viikolla vyölle Coloradossa.

Antti Raannalle, 24, viimeinen vuosi on ollut melkoista nousuhuumaa eikä sille juuri nyt näy loppua. Suomen mestaruus Ässissä, MM-kisat ja NHL- sopimus ovat tulleet suomalaisvahdille eteen nopealla aikataululla. Toki Raanta aloitti kauden AHL:ssä Chicago Blackhawksin farmissa, Rockfordissa, mutta on nyt ylhäällä.

Mahdollisuus nousta NHL:n mukaan avautui, kun Hawksin kakkosvahti Nikolai Khabibulin loukkaantui. Raanta pelasi vielä kahdeksan päivää sitten AHL:ssä, kunnes sai pikaisen kutsun Hawksin vieraskiertueelle.

SuomiKiekko-sivusto tapasi iloisen Raannan lauantaina Vancouverissa, missä Chicago kohtasi Hockey Night In Canada -ottelussa Canucksin.

– Tosi hienoa olla täällä. Suuri kunnia olla hallitsevan mestarin rostrerissa. Iso juttu. Olen päässyt nopeasti jengiin sisään, vaikka täällä maailmantähtiä onkin useita. Ei se koppi- ja matkustuselämä näköjään sen kummempaa ole täällä. Yhtä huonot jutut täällä on kuin Porissa, Raanta nauraa.

Eikä Raannan tarvinnut NHL:ssäkään kauaa odotella tositoimiin pääsemistä. Blackhawksin päävalmentaja Joel Quenneville vaihtoi Coloradossa maalivahtia ensimmäisessä erässä. Kahden ja puolen erän aikana Raanta yllätettiin kahdesti Hawksin 1-5- tappioon päättyneessä ottelussa.

– Varmaan se eka peli tuli vähän nopeammin, mitä oli tarkoitus. Ei siinä viittinyt sanoa, että en viitti mennä maaliin, heh! Syke taisi kyllä nousta melkoisesti, kun valmentaja sanoi, että meepä maaliin. Ei muuta kuin lippis pois päästä ja maski naamalle. Olisi siinä ottelussa voinut olla enemmänkin töitä, Raanta sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

– Mutta kyllä siinä huomasi kolmannessa erässä, kun Colorado sai ylivoimaa, että oma liike ja nopeus riittää tänne. Ettei ollut mitään hätää siellä maalilla. Totta kai olisi ollut kiva pitää nolla siihen, mutta hyvä saada NHL-arkeen normialku, ettei niinku MM-kisoissa, että nollan jälkeen lähti se hype jo laukallekin, raumalainen jatkoi.

Chicagolla on Vancouverin jälkeen, missä Raanta ei pelannut, vielä neljä vierasottelua jäljellä nyt meneillään olevalla vieraskiertueella. Joukkue pelaa Edmontonissa, Calgaryssa, Dallasissa ja Phoenixissa. Myös Raannalle on luvassa vastuuta.

– Hän tuo leveyttä maalivahtiosastollemme. Antti saa tilaisuutensa vielä tällä reissulla. Hän on rauhallinen maalivahti ja pidämme todella siitä kehityksestä, minkä olemme nähneet hänen tekemisessään sen jälkeen, kun hänet kutsuttiin ylös, kehui Hawks-valmentaja Joel Quenneville Raantaa SuomiKiekko-sivustolle Vancouverissa paljastamatta ottelua, minkä Raanta saa aloittaa.

Chicago voitti lauantaina Vancouverissa lukemin 2-1 onnistuttuaan kolmannessa erässä kahdesti maalinteossa yhdeksässä sekunnissa.

– Oli ihan kiva peli väliin tällainen, että ei tullut omiin kauheasti ylivoimahyökkäyksiä. Ei ollut Vancouverin pojilla asiaa tänään kakkoskiekoille, mitä oli aika mukava katsella. Se NHL:ssä on kiva, että täällä takakarvataan ja puolustetaan riippumatta siitä, mikä nimi on selässä, vaihdossa istunut Raanta kommentoi ottelua SuomiKiekko-sivustolle tuoreeltaan.

Lisää Rannan kuulumisia SuomiKiekko-sivustolla sunnuntaina iltapäivällä!

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala