Ässien Niklas Hagman lämpimien muistojen Oulusta: ”Oli hienoa aikaa silloin kun pelasin täällä”

© Kuva: Ilari Isotalo

Ässät sai tälle kaudelle kovan nimen riveihinsä, kun paluun pitkän tauon jälkeen liigakaukaloihin tehnyt Niklas Hagman allekirjoitti sopimuksen porilaisseuran kanssa.

Ensimmäiset liigamatsit tälle kaudelle ovat olleet haastavia monenkin eri asian suhteen.

Mutta nyt Hagmanin mukaan henkilökohtaisella tasolla suunta on hyvä.

– On tuossa vähän ollut totuttelemista. Oli tiedossa kyllä se, että tämä on hyvä liiga. Ei täällä missään nimessä yksikään ilta ole helppo, vaan töitä pitää tehdä ja kehittää peliä. Kuitenkin tuntuu siltä, että oikeaan suuntaan on tullut mentyä koko ajan. Toivottavasti se jatkuu ja peli menee entistä parempaan suuntaan, Hagman pohdiskeli SuomiKiekko-sivustolle.

Välähdyksiä erittäin hyvistä otteista Hagmanin osalta saatiin lauantaina, kun 33-vuotias hyökkääjä oli isossa roolissa Tapparaa vastaan.

Varsinaisella peliajalla syntyi peräti tehot 2+1 ja vielä voittomaalikilpailun puolella onnistumisiakin tuli.

Onko se merkki siitä, että moottorit ovat käynnistymässä?

– Toivottavasti. Paremmalta on tuntunut esimerkiksi jaloissa ja kropassa. Sitä kautta se oma peli kuitenkin vahvasti tulee, että jalalla tuo. Siten niitä tilanteita tulee ja siinä sivussa välillä uppoaakin.

– Ainakin itseluottamusta antoi se viime peli. Nekin maalitilanteet tulivat pitkälti juuri vahvan jalkatyön kautta.

Samalla yhteistyö ketjutovereiden kanssa paranee päivä päivältä.

– Paikkoja on alettu saamaan ja esimerkiksi harjoituksissakin [Dragan] Umicevicin kanssa aletaan löytää vähän yhteistä säveltä. Siinä ehkä annan kiekkoa hänelle enemmän ja pyrin itse menemään vauhdilla paikoille, Hagman taustoittaa.

Hyvien muistojen Oulu

Tiistaina Ässillä ohjelmassa on vierasottelu Oulussa, jossa vastassa on viime peleissä vaikeuksissa ollut Kärpät.

Oulusta Hagmanilla on äärimmäisen hyviä muistoja, sillä juuri sieltä ura sai todellisen ponnahduksen aina sillä tavalla, että NHL-kuviot kutsuivat.

Kahta Oulussa vietettyä vuotta Hagman muistelee lämmöllä.

– Todella hyviä muistoja on ja oli hienoa aikaa silloin kun täällä pelasi. Meillä oli hyvä joukkue kun ensimmäisenä vuonna pelattiin divarissa ja sen jälkeen kun noustiin liigaan, Hagman tuumaa palaten silloiseen erittäin isoon juttuun, eli liiganousuun.

– Olihan silloin aikamoiset kinkerit. Siinä on kuitenkin aika iso ero, että pelaatko SM-liigaa vai divaria. Kyllä nautti ja oppi paljon Oulussa.

Millaista peliä Hagman sitten odottaa tiistain väännöltä?

– Kärpillä on hyvä joukkue ja heilläkin on ollut vähän vaikeaa kuten meillä myös. Siinä mielessä uskon, että molemmat haluavat kovasti saada sen täyspotin mukaansa.

– Meidän pitää saada se oma peli toimimaan ja jos sitä pelataan hyvin, niin uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa.

Ja se meinaa aktiivista ja kovasti työtä tekevää Ässien ryhmää.

– Semmoinen on pakko nähdä, jos halutaan voittaa. Meillä on ollut kuitenkin vähän vaikeuksia reissussa pelaamisen kanssa. Siitä on paljon puhuttu ja mietitty, että miten saataisiin sitä paremmalle mallille. Pitää heti pelin alkuun näyttää, että nyt tullaan erilaisella asenteella.

Kärppien ja Ässien kohtaaminen alkaa tiistaina kello 18.30.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen