Lahden Pelicans on aloittanut liigakauden mainiolla tavalla. Joukkue on jo viiden pisteen karkumatkalla sarjataulukon kärjessä, kun se on pelannut seitsemän ottelua.

Kyseisistä kamppailuista mukaan on kertynyt 17 pistettä.

Starttiin pelikaanien puolella ollaan syystäkin tyytyväisiä.

– Ollaan saatu semmoinen lähtö, mitä toivottiin. Sen eteen on tehty paljon töitä, mutta todella paljon on vielä sitä tekemättäkin. Hyvässä suunnassa ollaan, joukkueen ykkössentterinä alkukaudella vetänyt Pekka Saarenheimo tuumasi SuomiKiekko-sivustolle.

– Nyt vain pitää pystyä jatkamaan hyviä otteita ja ottaa lisää voittoja, joukkueen kapteeni Tommi Paakkolanvaara jatkaa.

Mikä taustalla?

Pelicansia povattiin pitkälti häntäpäähän ennakkoarvosteluissa. Kausi on vielä pahasti alkutekijöissä, mutta silti positiivinen startti on tuonut koko tekemiseen sopivaa itseluottamusta ja rentoutta.

Mutta mitä vahvan alun taustalta löytyy? Miksi homma on lähtenyt niin hyvin käyntiin?

– Varmaan se juontaa tuonne viime kauden loppupuolelle. Silloin joulun jälkeen taidettiin kerätä kolmanneksi vai neljänneksi eniten pisteitä. Siitä joukkue ei hirveästi muuttunut, Saarenheimo pohtii, johon Paakkolanvaara lisää:

– Pelaajat ovat itse uskoneet tähän hommaan. Ollaan painettu hommia niin voittojen eteen kuin senkin, että sitä tulosta tulee.

Valmennusjohdon puolelta löytyy myös yksi iso lisäys syihin.

– Puolustetaan joukkueena hyvin. Sillä tavalla roikutaan peleissä mukana ja annetaan itsellemme mahdollisuus voittaa, apuvalmentaja Pasi Mustonen näkee.

Myllyniemi iso tekijä

Puolustuksen toimivuuden taustalla isona tekijänä on ollut myös maalivahti Jere Myllyniemi, joka on aloittanut kauden erittäin mainiosti.

Juuri kyseinen yksityiskohta voidaan vahvasti leimata positiivisen alun taakse.

– Maalivahtipeli on ollut tähän mennessä tuon pistesaldon kulmakivi, Mustonen myöntää.

Keskiviikkona Pelicans otti tuoreimman voittonsa, kun Kärpät kaatui niukasti lukemien oltua 3-2 lahtelaisten hyväksi.

Kärpät ei meinannut millään päästä parhaille maalipaikoille ja vahva puolustuspeli tuottikin hyvää tulosta.

– Ei me hävetä pelata näin kotonakin. Tuo on aika paskamainen pelitapa, mutta täytyy pelata pelaajamateriaalin mukaan ja mielestäni tehdään sitä aika hyvin tällä hetkellä. Tuolla tyylillä on helppo pelata, kun maalivahtipeli on tuollaista mitä se on.

Neljän kentän joukkue

Pelicans on pelannut tähän mennessä seitsemän peliä, mikä on yhdessä Jokereiden ja Bluesin kanssa eniten liigassa.

Otteluohjelma pitää joukkueen kiireisenä myös jatkossa, eikä pitkiä huilitaukoja ole luvassa myöskään aivan lähitulevaisuudessa.

Mutta haasteet Pelicans on selvittänyt tähän mennessä mainiosti.

– Yllättävän hyvin on kestetty. Se vaatii sen, että peliaikaa jaetaan tasaisesti, apuvalmentaja Mustonen taustoittaa.

– Meillä on aika tasainen materiaali, eikä ole mitään tähtikenttää. Käytetään vitjoja tasaisesti ja tämä on neljän kentän joukkue. Tähän saakka se on toiminut pirun hyvin.

Seuraavaksi Pelicans kohtaa JYPin, joka asettuu vastaan perjantaina Lahdessa.

Ottelu alkaa kello 18.30. Kamppailu on nähtävissä Nelonen Pro Extra -kanavilta sekä Ruutu-palvelusta.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen