Lukko-lupaukselta kuittia Petteri Nummelinille: ”Haluaisi kuunnella vain jotain Mattia ja Teppoa”

© Kuva: Ilari Isotalo

Lukossa alkavaan kauteen valmistautuva Aleksi Saarela kertoi alkavien pelien kynnyksellä odotuksen olevan jo korkealla.

SuomiKiekko-sivusto tapasi Liigagaalan yhteydessä lupaavan hyökkääjän.

– Odottavat fiilikset. Paljon on tässä odotettu – onneksi pääsee perjantaina vauhtiin, Saarela hehkutti ennen Ässät-ottelua.

Perjantaina Lukko pääsee todistamaan aitiopaikalta, kuinka Porin kattoon nousee Ässien mestaruusviiri. Siitä saa Saarelan mukaan mukavasti lisävirtaa myös omaan tekemiseen.

– Se tuo sellaisen ekstralatauksen kauden alkuun. Paikallispelien jälkeen on helpompi lähteä varmasti myös muihin peleihin.

Kuittia pappa-osastolle

Saarela on päässyt heti harjoituspeleissä hyvään seuraan. Myös perjantain Ässät-pelissä vierellä viilettäviltä Aki Uusikartanolta sekä Ville Vahalahdelta on tullut tasaiseen tahtiin hyviä vinkkejä.

– Hienoahan siinä on pelata. Kaksi konkaria, jotka tietävät, mitä tekevät. Joten ei voi ainakaan valittaa, 16-vuotias Saarela kertaa.

– En edes muista päivää, milloin ei olisi tullut mitään vinkkejä. Koko ajan tulee neuvoja ja muuta pientä.

Lukosta on puhuttu tulevaan kauteen lähdettäessä jo pappa-ryhmänä. Joukkueessa on iso kaarti 70-luvulla syntyneitä kiekkoilijoita. Se ei kuulemma näy Saarelan mukaan joukkueen tekemisessä.

– Heidän avatessaan suunsa ei kyllä välillä uskoisi, että nelikymppiset miehet heittävät läppää. Sen verran nuorekasta juttua tulee.

Jotain eroja kuitenkin nuorempiin pelaajiin verrattuna on. Ainakin musamaussa.

– Ainakin ”Petu” (Petteri Nummelin) haluaisi kuunnella koko ajan Mattia ja Teppoa. Me nuoremmat ei oikein enää sytytä siihen, Saarela piikittelee.

Vakavasti puhuttuna Saarela näkee kokemuksen kuitenkin vain etuna joukkueen tekemisessä.

– Meillä on hyvät mahdollisuudet taistella mestaruudesta. Kokeneen pelaajat tietävät, kuinka siitä taistellaan. Joten näen sen vain hyvänä asiana.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo